EPA/Boris Pejovic

Uprava policije i ove godine je zabranila da se na praznik Preobraženja u crkvi posvećenoj ovom prazniku na Ivanovim koritima služi liturgija.

Policija je postupala po rešenju Ministarstva unutrašnjih poslova koje je zabranilo održavanje službe, iako je Mitropolija crnogorsko-primorska, kako su kazali, uredno prijavila njeno održavanje i pravni tim Mitropolije na ovo rešenje uložio žalbu Upravnom sudu, na koju nije dobijen odgovor, prenosi CdM.

Više od 15 policajaca i interventna vozila koja su bila raspoređena oko crkve Preobraženja na Ivanovim koritima onemogućili su sveštenicima Mitropolije crnogorsko- primorske i predsedniku Crkvene opštine Cetinje da uđu u hram ispod Lovćena.

Iz Mitropolije je saopšteno da je nezapamćeno da se u savremenoj Crnoj Gori zabranjuju bogosluženja i to u hramu koji je svojina Mitropolije crnogorsko-primorske.

“Ovakvo postupanje i zabrane Svetih službi Božijih nisu karakteristika savremenih društava”, smatraju u Mitropoliji.

5 COMMENTS

    • Vi ste jadni i lutate u mraku koji će vas progutati,a da niko neće ni primetiti da vas više nema.Montenegrini!

        • Ne brinem ja za vas.Vi niste ni u podsvesti.A ja o sebi brinem i ne nojim se nikoga do boga miloga.Vi ono više ne znate ni kojem se bogu molite.vaša stvar.

          • Ne Atila ti se tobože brineš o Crnogorcima, da se brineš o sebi i svojima razmilio bi dobro. Zar se svi istom Bogu ne molimo, ili je možda tvoj Bog neki drugi?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here