Belgrade Waterfront

Prva pop-up izložba u novom izložbenom prostoru BW Experience na Sava Promenadi, u okviru stambene zgrade BW Residences, biće otvorena u subotu 20. juna u 19 časova, u organizaciji kulturno-umetničke inicijative kvART Belgrade Waterfront i Galerije Štab.

Kao nastavak projekta koji je do sada postigao veliki uspeh okupljajući ljubitelje umetnosti u galeriji Progres, grupna pop-up izložba na novoj lokaciji predstaviće slike i skulpture osam domaćih umetnika.

Posetioci će imati priliku da pogledaju jedinstvena dela umetnika u usponu, kao i afirmisanih autora: Milije Čpajaka, Marka Gavrilovića, Luke Jendrišeka, Lene Milovanović, Sanje Momčilović, Petra Sibinovića, Radeta Tepavčevića i Joškina Šiljana. Od moderne do apstraktne umetnosti, u industrijski dizajniranom prostoru BW Experience izložba će prikazati dinamične radove različitih izražajnih pravaca i kompozicija, a biće otvorena do 5. jula.

Novi prostor na Sava Promenadi, namenjen organizaciji raznovrsnih umetničkih dešavanja, biće otvoren i narednih meseci, tokom trajanja najvećeg umetničkog konkursa u regionu – „Postani deo kvART-a“.

Konkurs je jedinstvena prilika za sve umetnike širom Srbije da realizuju svoje ideje i njihovo umetničko delo bude postavljeno u okviru Belgrade Waterfront-a, a najbolji radovi biće nagrađeni novčanim nagradama od 30.000, 20.000 i 10.000 evra, kao i 10.000 evra za najkreativnije rešenje u kategoriji savremenog mobilijara.

Prijave za „Postani deo kvART-a“ otvorene su do 8. jula, a više informacija možete pronaći na sajtu belgradewaterfront.com/art .

1 COMMENT

  1. Nagrade su komicno male kada se zna koliko kosta izrada bilo kakve skulpture. To je dodatno ponizenje umetnika. Pozivam na bojkot konkursa

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here