pixabay.com

Australijski sportski novinar Piter Lejlor otputovao je u Englesku i odande se preko društvenih mreža požalio da je popio najskuplje pivo na svetu.

Lejlor je, naime, u jednom baru u Mančesteru platio kriglu piva čak – 68.120 dolara!

Kad je završio posao na jednoj utakmici kriketa na stadionu “Old Traford”, novinar je poželeo da se osveži. Svratio je u bar, naručio flašu piva, ali nije stavio naočare kad je konobar doneo račun. Samo mu je pružio kreditnu karticu i posle plaćanja je vratio u novčanik.

Šok je usledio par sati kasnije kad ga je iz Australije pozvala supruga i obavestila da je sa zajedničkog računa upravo skinuto 68.120 dolara. Uz to, banka je naplatila još 1.000 dolara na ime usluge za transakciju.

Pokazalo se da je konobar umesto 5,50 funti (oko 6,78 AUS dolara) greškom kucao cenu od 55.000 funti. Hotel u kome se ovaj bar nalazi izvinio se Lejloru, koji će ipak morati da sačeka nekoliko dana pre nego što greška bude ispravljena i u banci.

– U celoj priči me teši što je ono pivo bilo zaista dobro. Mada, ne toliko dobro za te pare – našalio se novinar na Tviteru.