Poplave u više opština – vanredna odbrana u celoj zemlji (VIDEO)

Vestionline, Tanjug
0
Tanjug
Poplava u selu Sirča

“Srbijavode uvele su jutros vanrednu odbranu od poplava na teritoriji cele Srbije”, izjavio je Tanjugu direktor tog preduzeća Goran Puzović i istakao da je trenutno najteža situacija u Kniću i Kraljevu.

Puzović je rekao da su padavine tokom noći pogodile Srbiju, ali da situacija nije alarmantna ako se uporedi sa onim što se juče dešavalo na području Hrvatske i BiH…

Dragačevo: Bjelica nosi sve pred sobom,škola pod vodom

Zbog kiše koja neprestano pada od jutros, u mestu Dragačevo u opštini Lučani došlo je do izlivanja reke Bjelice koja je potopila oko sto kuća, srednju školu i fudbalski stadion, a učenici su na vreme evakuisani, preneo je RTS.

Reka Bjelica je dostigla je 330 centimetara u Dragačevu i nosi sve pred sobom…

Nivo Dunava raste, ali bez problema u plovidbiVodostaj Dunava će zbog padavina narednih dana malo porasti, ali se na toj reci, kao ni na Savi i Tisi, ne očekuju problemi kad je reč o plovidbi, izjavio je danas pomoćnik ministra za vodni saobraćaj Veljko Kovačević.

“Ne očekujemo nikakav problem usled višeg vodostaja na vodotocima drugog reda. Dunav, Sava i Tisa su regularni za plovidbu i nema nikakve najave da će usled dolaska većih voda drugog reda doći do porasta vodostaja i da će to uticati na plovidbu”, rekao je Kovačević Tanjugu, nakon što su Srbijavode uvele vanrednu odbranu od poplava u celoj zemlji…

Novi Pazar: Ekipe na terenu, voda ispravna za piće

U Novom Pazaru obilne padavine izazvale su izlivanje reka u nekim delovima grada, zbog čega su ekipe nadležnih službi na terenu i postavljaju vreće sa peskom, a voda za piće je ispravna, saopštio je Štab za vanredne situacije tog grada.

Štab je održao sednicu, a načenik Odeljenja za vanredne situacije, Naser Crnovršanin izjavio je da su gradske službe sa komandantom štaba, gradonačelnikom Nihatom Biševcem obilazili terene u ranim jutarnjim časovima…

Izlila se reka Dulenka, nema opasnosti za grad

Zbog jake kiše, nabujalih potoka i bujuca sa okolnih brda, reka Dulenka mestimično se izlila i zapretila opštini Rekovac.

“Angažovali smo civilnu zaštitu, preduzeća, stanovništvo, stavili smo džakove sa peskom na kritična mesta i za sada nema opasnosti”, rekao je Tanjugu predsednik opštine Aleksandar Dođorđević…

Kraljevo i Čačak: Izlili se potoci, voda ušla u kuće, evakuisano pet osoba

U Kraljevu su se izlili potoci i kanali za odvodnjavanje, a u domaćinstva u pojedinim kraljevačkim selima ušla je voda, prenosi RTS.

Voda je ušla u kuće u Sirči, Ribnici, Kovačima i delovima gradskog područja…

Marić: Zbog poplava evakuisano pet osoba – sve snage na terenu

Pet osoba evakuisano je zbog poplava tokom noći u okolini Kraljeva i Čačka, a autobus sa 15 osoba, koji se zbog obilnih padavina zaglavio na putu Kraljevo-Kragujevac, je izvučen, izjavio je načelnik sektora za vanredne situacije MUP Predrag Marić.

Tri osobe evakuisane su u okolina Kraljeva, a dve u mestu Viča kod Čačka, rekao je Marić Tanjugu…

Problemi zbog kiše, vanredno u Kraljevu i Kniću

Zbog obilne kiše koja je pala u centralnoj i zapadnoj Srbiji, u Kraljevu i Kniću je proglašena vanredna situacija, a problema zbog poplava i odrona ima i u Čačku, Dragacecvu i ivanjičkoj opštini.

Na više deonica u Srbiji saobraćaj je obustavljen zbog obilnih padavina i odrona, saopšteno je iz JP “Putevi Srbije”…

Obustavljen železnički saobraćaj na pojedinim deonicama

Zbog izlivanja bujičnih potoka na kolosek i velike količine vode i zemlje na pruzi, jutros u 6.45 sati obustavljen je železnički saobraćaj između Vitanovca i Vitkovca, saopštila je Infrastruktura železnice Srbije.

Saobraćaj je zaustavljen i na deonicama Mataruška Banja – Bogutovačka Banja, Gruža – Guberevac, Polumir – Ušće i Brvenik – Raška…

Knić: Više od 1200 hektara pod vodom, evakuisana domaćinstva

Više od 1.200 hektara obradivog zemljišta je pod vodom, a zbog obilnih padavina evakuisano je oko 50 domaćinstava na području opštine Knić u kojoj je danas proglašena vanredna siituacija, rekao je za Tanjug predsednik te opštine Miroslav Nikolić.

Naveo je da je vanredna situacija proglašena u 36 sela u toj opštini, a ekipe Štaba za vanredne situacije su na terenu…

Ivanjica: Nezapamćene padavine, velika materijalna šteta

Na području opštine Ivanjica od jutros je palo 116 litara kiše po kvadratnom metru, a zbog obilnih padavina pričinjena je velika materijalna šteta u infrastrukturi, rekao je za Tanjug predsednik te opštine Zoran Lazović.

Na području opštine Ivanjica kiša neprestano pada zbog čega je proglašena vanredna situacija, a spasilačke ekipe su na terenu…

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here