Medija centar Beograd

Predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović na Međunarodnoj konferenciji o bezbednosti u Evropi, koja je održana u Kalinjingradu, rekao je da je “lažna država Kosovo kriminalna tvorevina” koja nikada neće moći da bude međunarodno priznata.

On je istakao da je ta lažna država utemeljena na terorizmu i trgovini ljudskim organima, saopšteno je iz SNP.

Popović je ukazao i da je na Balkanu najveći bezbedonosni problem separatizam Albanaca i težnja za stvaranjem takozvane Velike Albanije.

– Njihov cilj je otimanje teritorija drugih država kako bi takva Velika Albanija postala glavni oslonac NATO pakta na Balkanu. Zbog toga je važno da se podrži srpska borba za Kosovo, jer Srbija tom borbom štiti ne samo svoje pravo na našu vekovnu teritoriju, već sprečava mogući potencijalni sukob u tom delu Evrope – poručio je Popović koji je predsedavao konferencijom.

Popović je ukazao na stav većine građana Srbije da je kompromis za Kosovo potrebno tražiti isključivo u okviru Ustava Srbije i Rezolucije 1244.

– Zahvaljujemo svim državama koje nisu priznale ovu lažnu državu, a posebno Rusiji, koja je dosledno na strani međunarodnog prava i pravde po ovom pitanju – zaključio je Popović.

Međunarodnu konferenciju o bezbednosti i saradnji u Evropi, koja je održana u Kalinjingradu, organizovala je vladajuća ruska partija Jedinstvena Rusija, napominje se u saopštenju.

1 COMMENT

  1. Gospodine Popovicu pratim tvoje komentar
    skoro redovno.Ok, lazna drzava nemoze biti
    priznati. Pitam vas u vladi Srbije jos koliko
    digo ce biti ta lazna drzava, hocete i daljnih
    20 godina zvati Kosmet laznom drzavom.
    Srpska vlada sve dublje propada, dosada
    niste nista ostvarili, gubite sve vece povjerenje
    ako niste u stanju, pustite druge da rijese.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here