EPA-EFE/BORIS PEJOVIĆ

Odbrojavanje je počelo. Ljubitelji košarke u regionu sa nestrpljenjem čekaju početak finalne serije ABA lige u kojoj će se za titulu i mesto u Evroligi boriti Crvena zvezda i Budućnost.

Prvi meč je na programu 16. maja sa početkom u 18 časova i 30 minuta u Beogradu, gde će se odigrati i drugi meč, koji je na programu 18. maja. Zatim se serija seli u glavni grad Crne Gore.

– Očekivali smo Zvezdu u finalu, uz dužno poštovanje prema Igokei na svemu što je uradila tokom sezone, kako u ABA ligi, tako i u FIBA Ligi šampiona. Naša očekivanja su se obistinila, Zvezda je slavila u polufinalnoj seriji, a sada su sve misli usmerene ka finalnoj seriji. Ne bi se bavio analizama i procenama ko je bolji, ko je u prednosti…. Mi se spremamo da odigramo sve utakmice na izuzetno visokom, tačnije rečeno, na maksimalnom nivou. Nastojaćemo da u finalu pokažemo najbolje partije u sezoni koja je bila izuzetno dobra – naglasio je Petar Popović, diskretni heroj mnogih utakmica Budućnosti, pouzdani bek, sjajni defanzivac i reprezentativac Crne Gore, pa nastavio:

– Mi smo pobednici, imamo takav karakter. Za nas je svaka utakmica finale, svaka nosi prefiks biti ili ne biti, u svakoj želimo pobedu. U ovom trenutku, fokusirani smo samo na prvi meč. Nastojaćemo da odbranu odigramo na najvišem mogućem nivou. Odbrana je ključ svih velikih utakmica. Ako defanzivne zadatke odradimo u skladu sa dogovorom, a verujem da hoćemo, imaćemo mnogo više samopouzdanja u napadu, a samim tim i realne šanse da stignemo do cilja, a to je pobeda na startu finalne serije.

Finalna serija počinje 16. maja u Beogradu, a na pitanje da li bi voleo da se finalna serija igra uz prisustvo navijača, Popović je odgovorio:

– Kad smo igrali poslednju utakmicu u Beogradu, nije bilo publike, ali to nije pitanje za mene. Što se mene tiče, volim kada ima publike, kada se oseća takmičarska atmosfera. Voleo bih da bude navijača, lepše je i sa malo publike, nego da nema nikoga u dvorani.

Finalna serija kreće u Beogradu gde će biti odigrana dva meča, 16. i 18. maja. Nastavlja se u Podgorici 22. maja, dva dana kasnije na programu je četvrti meč, ako bude potrebe za njim, dok je eventualna majstorica na programu 28. maja u Beogradu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here