Tanjug/AP
Greg Popovič

Košarkaši SAD osvojili su zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, pošto su u finalu savladali Francusku 87:82, a posle meča, selektor američkih košarkaša Greg Popovič je poručio da nikada nije osetio toliku odgovornost kao sada.

Greg Popovič je nacionalni tim SAD preuzeo pre nekoliko godina. Vodio ga je bez uspeha na Svetskom kupu u Kini, a delovalo je da su Amerikanci u problemima kada se radi o učešću u Tokiju. Gubili su mečeve na pripremama, izgubili su i u grupi od Francuske, ali su stekli samopouzdanje pobedama nad Španijom i Australijom u nokaut fazi.

Dobili su Francuze u finalu i stigli do četvrtog uzastopnog zlata.

– Znate šta znači sajonara? Tako se ja sada osećam. Sa ovim momcima svako takmičenje je posebno i grupa sa kojom si je posebna. Ali da budem iskren ovo je najveća odgovornost koju sam ikad osetio jer igraš z toliko ljudi koji gledaju i za državu. Ostale zemlje su takođe u svemu ovome i ta odgovornost je sjajna. Tako sam se osećao već nekoliko godina svakog dana. Tako da sam sada lagan i jedva čekam da odem u hotel i da nazdravim – rekao je Greg Popovič posle trijumfa Sjedinjenih Država.

Greg Popovič je trebalo baš sa nacionalnim timom Amerike da završi karijeru ali za sada nema takvih naznaka. On je i dalje trener San Antonija iako mu i tamo najavljuju penziju. Greg je postao tek četvrti trener koji je osvojio i NBA prsten i Olimpijske igre. Pre njega to su radili Rudi Tomjanovič, Leni Vilkens i Čak Deli.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here