Tanjug/AP
Nikola Jokić

Košarkaši Majamija zabeležili su pobedu u drugoj utakmici velikog NBA finala u gostima protiv Denvera 111:108 i sada je rezultat 1:1.

Propustio je Denver veliku priliku. Priliku da sa ogromnih 2:0 otputuje na Floridu i stavi sav pritisak na pleća Majamija. Ovako, Hit je došao do značajnog brejka i sada ima šansu da potpuno okrene seriju na svoju vodenicu, pošto je domaćin u naredna dva susreta.

Ima ekipa iz Kolorada za čim da žali. Imala je i +15, činilo se da drži sve u svojim rukama. Ušla je sa +8 u poslednju četvrtinu. A onda se Majami raspucao. Utrpao čak 34 poena Nagetsima u poslednjih 12 minuta i na kraju došao do velikog brejka. Imao je Džamal Marej priliku da u poslednjim trenucima donese produžetak, ali njegov šut za tri poena nije bio precizan.

Ponovo je Nikola Jokić odigrao sjajnu partiju. Zabeležio je 41 poen, 11 skokova i četiri asistencije. Ali osim Mareja koji je imao 18 poena i 10 asistencija i donekle Gordona sa 12 poena Denver nije imao baš raspoložene igrače. Za razliku od Majamija za koje je Gejb Vinsent bio najefikasniji sa 23 poena. Odlično su ga pratili Adebajo i Batler sa po 21 poenom, sa tim da je Adebajo zabeležio devet skokova a Batler devet asistencija.

Treća utakmica igra se u Majamiju u noći srede na četvrtak. Florida je poprište i četvrtog susreta, a peti se igra u Denveru.