Poraz Zvezde od Fenerbahčea

0

Briljirao: Marko Tejić
 

Baš kao i u meču sa Armejcima Zvezda je veoma dobro otvorila meč i povela sa 7:2. Turci su u nastavku pokazali snagu, prilično brzo preuzeli vođstvo i zadržali ga sve do kraja meča. Međutim, prednost Fenera tokom većeg dela susreta nije bila dvocifrena. Crveno-beli su uspešno odbijali sve nalete rivala u želji da stekne veću prednost.

 

Velike zasluge za to idu Mitroviću i Tejiću koji su briljirali u prvom poluvremenu. Tandem četvorki Crvene zvezde je postigao čak 25 od 36 poena za svoju ekipu u prvih 20 minuta i bio pravi pokretač tima, a zahvaljujući poenima Mitrovića u završnici prvog poluvremena smanjena je prednost Turaka na pet poena uoči velikog odmora (41:36).

 

U nastavku igre Marjanović se priključio krilnim centrima crveno-belih, ali je početkom poslednje deonice usledio pad koncentracije u redovima Zvezde. U tim trenucima Fenerbahče je napravio seriju 6:0 i stekao najveću prednost na meču (65:52). Četa trenera Radonjića je istog trenutka uzvratila, jakom odbranom i znatno boljim rešenjima u napadu pa su crveno-beli serijom 10:2 spustili razliku na samo minus pet (67:62).

 

Ipak, snažni rival je odgovorio pogodivši nekoliko teških šuteva i zaustavio nalet Zvezde. Do kraja utakmice i pored velikog truda koji su uložili crveno-beli nisu uspeli da ugroze vođstvo Fenerbahčea.

 

CRVENA ZVEZDA: Mitrović 17, Blažič 5, Vilijams 2, Dangubić 2, Marjanović 15, Tejić 13, Cirbes 2, Dženkins 5, Rebić 3, Kalinić 2.

FENERBAHČE ULKER: Erden 10, Veseli 13, Hikman 6, Gaudlok 9, Četin, Preldžić 5, Žorić 12, Mahmutoglu 3, Sipahi 2, Bjelica 10, Savaš, Bogdanović 3.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here