Poreska uprava “češlja” estradu: Da li su sledeći tekstopisci?

0

Vesti
Redovno plaća porez, pa nema razloga za brigu: Goga Sekulić
 

Među prvima na saslušanje došla je Goga Sekulić, dok je Ceca Ražnatović pristigla oko 14 časova, a Zorica Brunclik je u zgradu ušetala u pratnji supruga Miodraga Aranđelovića Kemiša. Goga Sekulić je, između ostalog, na saslušanju objasnila kako tekstopiscima novac daju na ruke.

Zorica i Kemiš su na saslušanje stigli taksijem, ali nisu bili raspoloženi za davanje izjava, već su samo ušetali u zgradu.

Pevačica Goga Sekulić je pre odlaska pred poreznike izjavila kako se ona ne brine oko saslušanja.

Zlata opravdala porez

 Pevačica Zlata Petrović na svoju inicijativu je otišla u Poresku upravu. Naime, pevačica je odnela papire koji dokazuju da redovno plaća porez. Zlata se zadržala svega nekoliko minuta u Poreskoj, nakon čega je otišla svojoj kući.

– Svi dolaze tužni, a ja sa osmehom, evo, slikajte moje minđuše od tri evra. Navikla sam na posete Poreskoj, jer sam švajcarski državljanin, a tamo plaćaš porez i kad ništa ne radiš. Živim na relaciji Cirih-Beograd, imam i švajcarski i srpski pasoš. Kolege su mi rekle da se ovde prijavljuje porez za Srbiju, a ja više radim u Evropi. Nemam skoro ništa od imovine, samo stan na kredit i automobil. Ponela sam papire za stan, ugovor o kupovini nekretnine. U Srbiji sam imala pet nastupa za 15 godina, a pošto proveravaju perod od 2011. do 2014. godine, tada nisam nastupala ovde – izjavila je Goga pred ulazak u Poresku, da bi po izlasku objasnila kako je izgledalo saslušanje.

– Pitali su me koliko zarađujem, da li gazda kod kojeg pevam plaća porez ili mi pevači, ali pošto nisam poslednje četiri godine radila u Srbiji, nisam mogla da im odgovorim na sva ta pitanja. Rekla sam otprilike koja je moja cena, a to zavisi gde pevam, negde pevam i za džabe, a negde naplatim. Pitali su me i kome dajem pare za album. To znači da su sada na udaru testopisci. Potvrdila sam da tekstopiscima dajem pare na ruke. Pa neću valjda na noge. Pitali su me na šta sve trošim tolike pare, ali dok platim album, slike, spotove, potroši se to.

Beta/D.G.
Njeni nastupi su uvek javni i prijavljeni: Svetlana Ceca Ražnatović
 

Pitali su koliko sam snimila albuma i koliko su koštali, kao i ko su saradnici. Nisam htela da cinkarim i kažem ko su saradnici. Objasnila sam da novac od nastupa ide za garderobu, piće, klopu, ulažem u karijeru. Zato nisam kupila stan u kešu, već na kredit – kaže Sekulićeva, dok se Ceca Ražnatović u Poreskoj zadržala nešto duže od tri sata.

Mileta češljali četiri sata

Mile Kitić je u Poresku upravu došao u pratnji supruge Marte Savić. Kitić je bio na razgovoru zbog poreza, dok je Savićeva morala da dođe jer ju je naveo kao člana porodice na kog se vodi imovina.

– Pitali su me gde radim, za koliko novca i na šta sve trošim. Malo smo proćaskali – izjavio je Kitić, koji se u Poreskoj upravi zadržao oko četiri sata.

– Pitanja su bila najosnovnija i u vezi sa poslom. Bili su izuzetno ljubazni i nije bilo žurbe u radu. Najnormalniji razgovor o mojim nastupima, plaćanju poreza. Sve regularno radim, tako da je za mene ovo najnormalniji poziv. Moji nastupi se ne mogu sakriti, jer su svi prijavljeni i javni i nemam nikakvih problema. Funkcionišem legitimno – izjavila je Ceca po izlasku iz zgrade.

Indi pevala pred poreznicima

Pevačica Indira Aradinović, poznata po nadimku Indi, takođe je juče bila na spisku saslušanja. Ona je vidno raspoložena došla na saslušanje, a tamo se zadržala nekoliko sati. Ipak, nije bila raspoložena za davanje izjava.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here