I proslavljeni danski vratar Peter Šmajhel (55) i njegov sin Kasper (32) svedoci kanonade u suprotnom golu u dve najubedljivije pobede od kada se igra Premijer liga.

Skoro isto kolika je razlika između njihovih godina prošlo je od jednog do drugog rezultatskog ishoda koji se u analima Premijer lige, konstituisane kao vodeće u engleskom fudbalu od sezone 1992/93, knjiže kao najubedljivije pobede. Lester, na čijem je golu Kasper, ušao je čak i u istoriju engleskog fudbala jer niko nikada pre, a posle 1888, nije kao gost savladao svog domaćina s devet razlike u glavnom stepenu takmičenja kao što je to senzacionalni šampion za 2015/16. učinio na igralištu Sautemptona u prvoj utakmici desetog kola.

Do sada je najubedljivija pobeda, takođe s 9:0, bila ona koju je Mančester junajted postigao protiv Ipsviča na svom Old Trafordu 4. marta 1995. uz pet golova Endija Kola. Na golu “crvenih đavola” tada je bio Šmajhel otac, koji je u osam sezona u Junajtedu (1991-99) branio na 292 meča u Premijer ligi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here