Porodično na službu Božju

0

A. Krasojević
Pričestilo se mnogo dece
 

Božićnu liturgiju u Bazelu, u crkvi St. Alban, služio je sveštenik Saša Jolović iz Čačka, koji svake godine dolazi povodom većih praznika u Švajcarsku kao ispomoć svešteniku Milutinu Nikoliću, koji je božićnu liturgiju služio u obližnjem Nidergizgenu.

A. Krasojević
Porodica Dobrosavljević

Porodica Dobrosavljević, tata Dobrivoje, mama Sanela, ćerka Ana (9,5) i sin Bogdan (2,5) došli su svi zajedno na božićnu liturgiju.

– Svake godine dolazimo porodično na Božić u crkvu. Decu treba odmalena učiti i vaspitavati da znaju ovde u tuđem svetu gde odrastaju, za svoje korene, veru i jezik – kaže mama Sanela, čija ćerkica Ana pohađa redovno Dopunsku nastavu na srpskom jeziku.

Ona kaže da Ana voli da dolazi u crkvu jer su je odmalena vodili, Bogdan je još mali, ali i njega redovno vode u crkvu za velike praznike.

Porodica Maravić, tata Nedeljko i mama Jelena su došli sa svojom decom Reto-Đorđe (2) i Sofijom (4).

Maleni Reto-Đorđe morao je zajedno sa tatom da izađe iz crkve jer nije baš mogao celu službu da bude miran.

– Mali je još, on bi da se igra, pa smo morali malo napolje dok se služba ne zvrši kroz smeh – kaže tata Nedeljko.

Na porodično božićno bogosluženje došla je i porodica Đarović, tata Nebojša, mama Suzana i njihova dva sina Nestor (3) i Konstantin (4).

– Dovodimo decu u crkvu uvek kada i mi dolazimo a posebno za ovaj naš najveću vreski praznik, neka se odmalena uče svojoj veri – kaže mama Suzana.

Posle završene liturgije otpočela je pričest za one koji su postili ceo post. Veliki broj dece se takođe pričestilo, među kojim su bili brat i sestra Samardžić, Adej (6) i Anastasija (7) .

Postila i deca

Anastasija kaže da su malo postili i da su im roditelji rekli da se to valja da je dobro za zdravlje i uspeh u životu kaže Anstasija.
Deca su postila onako kako to deca čine u ovim prilikama, kažu da nisu jeli čokoladu i da će sad da navale kad stignu kući.
Inače, Crkva St. Alban u Bazelu komplatno je renovirana i prilagođena za pravoslavno bogosluženje.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here