Porše pomaže Dom u Zvečanskoj

0

Zorana sa koleginicama, Matijasom Milerom i britanskim ambasadorom
 

Zorana i njene koleginice iz grupe Birgit Pleking i Antonija Bot svirale su i pevale zajedno sa nemačkim dečjim horom Deca sveta, u kojem su mališani 23 nacije.
Na pitanje dr Estrele koliko bi želele da im bude honorar, Birgit, Antonija (koje znaju za Zoranin angažman oko Centra za zaštitu dece i omladine u Zvečanskoj ulici u Beogradu) i Zorana rekle su da žele da taj novac bude uplaćen na račun dece u Zvečanskoj, koja žive bez roditelja.

 

Nastupa uz zvezde

Zorana Memedović (44) je rođena u Beogradu, posle završetka Fakulteta muzičkih umetnosti upisala je postdiplomske studije za violinu i kamernu muziku na Visokoj školi u Štutgartu. Pored brojnih koncerata i televizijskih nastupa u klasičnoj i popularnoj muzici, angažovana je i u pedagoškom radu. Bila je član žirija na nemačkom takmičenju za mlade muzičare Mladi sviraju. Jedna je od najpopularnijih pratećih zvezda u Nemačkoj. Nastupala je sa Andreom Bočelijem, Huliom Iglesijasom, Najdželom Kenedijem, Kristinom Agilerom, Hozeom Karerasom, Filom Kolinsom, Ozijem Ozbornom, Mitlofom, Silom, Melani Loren, Keli Klarkson… Mnogi su imali priliku da je vide i u nemačkim popularnim emisijama Wetten das
i Verstehen Sie Spa.

Honorarni konzul Britanije je bio oduševljen toj idejom i rekao je pred svima posle završetka ceremonije da će 3.000 evra otići u humanitarne svrhe i to deci bez roditelja u Beogradu. Posle gromoglasnog aplauza na tu vest Zorani i njenim koleginicama je prišao i prvi čovek firme Porše Matijas Miler uz reči da se pridružuju akciji i da će Porše uplatiti 10.000 evra.

– Koža mi se naježila, što od uzbuđenja što od radosti, veoma sam srećna što ćemo ovim prilozima bar malo olakšati deci u Zvečanskoj. Svi mi koji smo iz Srbije znamo kakvo je stanje u zemlji i da deca, posebno ona bez roditelja, najviše trpe, iako se osoblje u Centru u Zvečanskoj ulici trudi da im pruži što je više moguće i što je najvažnije pruža im ljubav, za koju mnoga deca koja je imaju smatraju da je bogom dana – priča Zorana.

On je veoma zahvalna koleginicama Nemicama Birgit i Antoniji, koje nikada nisu bile u Srbiji i koje su se odrekle svojih lepih honorara.

– Zahvaljuje i honorarnom konzulu Velike Britanije dr Estele i posebno firmi Porše i njenom predsedniku upravnog odbora Matijasu Mileru, koji je puno pomogao ovoj divnoj akciji – rekla je za naš list Zorana Memedović…

Inače, ovo nije prva akcija koju je Zorana organizovala za Centar u Zvečanskoj ulici. Pomoć je slala na razne načine, a prethodna akcija bila je da sav prihod od prodaje knjige "Učim da sviram violinu", koju je Zorana prošle godine objavila u Beogradu, prosledi upravo za decu u Zvečanskoj. Knjiga koju je napisala je namenjena svim uzrastima i onima koji nemaju nikakvo muzičko iskustvo, a imaju želju da nauče da sviraju ovaj instrument.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here