pixabay.com
Moskva

Ne može biti odstupanja od pristupa koje je Moskva formulisala pre sastanka sa SAD o bezbednosnim garancijama u Ženevi, izjavio je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov.

– Američka strana mora da se pripremi za kompromise. Ruska strana je ovde došla sa jasnim stavom, koji sadrži niz elemenata, po mom mišljenju, sasvim razumljivih i tako jasno formulisanih, uključujući i na najvišem nivou, da jednostavno ne može biti odstupanja od naši pristupi – rekao je Rjabkov ruskom Prvog kanala.

Ranije je Rjabkov rekao da je Moskva spremna da sasluša stav SAD na predstojećem sastanku u Ženevi, ali je konstruktivan dijalog moguć samo u širem kontekstu revizije odluka Budimpeštanskog samita o budućnosti Ukrajine i Gruzije u NATO-u.

Prethodne večeri u Ženevi je održan prvi sastanak ruske i američke delegacije u formatu radne večere. Sumirajući rezultate ovih „preliminarnih“ pregovora o bezbednosnim garancijama, Rjabkov je rekao da je razgovor bio težak, ali poslovan. Glavni deo razgovora odvija se u ponedeljak u zatvorenom formatu na teritoriji stalne misije SAD pri Kancelariji UN u Ženevi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here