commoswikipedia.org/Julian Nyča
Preševska dolina

Nemačka poslanica iz redova Zelenih i izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo Viola fon Kramon reagovala je zbog Albanaca na jugu Srbije.

Ona je navela da pitanje adresa Albanaca u Preševu, Bujanovcu i Medveđi, na jugu centralne Srbije, mora hitno da bude rešeno.

Fon Kramonova je na Tviteru reagovala na objavu predsednika opštine Preševo Šćiprima Arifija, koji tvrdi da je “suspendovanje adresa Albanaca sa prebivalištem u Srbiji jedinstveno, s obzirom na to da je sistematično i da se odnosi samo na albansku manjinu”.

Prema oceni Viole fon Kramon, to je “ogroman problem” i predstavnici EU Žozep Borelj, Miroslav Lajčak i Oliver Varhelji trebalo bi da ga hitno reše sa Beogradom.

Petković: Viola fon Kramon pokazuje ili malicioznost ili duboko nepoznavanje materije

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da optužbe koje na račun Srbije iznosi izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo Viola fon Kramon zbog navodnog brisanja adresa Albanaca koji žive u Srbiji pokazuju ili njenu malicioznost ili duboko nepoznavanje materije.

“Ako je posredi ovo drugo, činjenice pokazuju da je na osnovu analize međunarodnih organizacija iz 2015. godine u kojoj su učestvovali i Albanci, utvrđeno da u Medveđi živi 515 Albanaca”, objavio je na Tviteru Petković.

Istakao je da se takvim neodgovornim porukama, Kramon stavlja u službu velikoalbanskog nacionalizma.

“Svaka ideja pokušaja promene etničke strukture zasnovana na iredentističkim razlozima ledi krv u žilama i to je iskustvo ne samo Srbije, već čitave Evrope”, naglasio je Petković u objavi.

Postavio je pitanje “kako to da se Viola fon Kramon nije setila da digne glas zbog ubistva zaštićenog svedoka”, umesto što pokušava da nametne nepostojeću temu”.

10 COMMENTS

  1. Poštovani gospodine Petkoviću, koliko vi imate pomoćnika koji na adrese važnih ličnosti u EU pišu o problemima na Kosovu i jugu Srbije. Albanci pišu i ponekad to neko i pročita i reaguje. Pa moj dobronameran savet je pišite više.

  2. Ove je vehunski bezobrazlug ako ovde niko ne reaguje bolje da nas nema. Ovo je za depesu bre

  3. Vi bi rešili i problem Srba da nas više nema dokle više. Mrzite nas al dosta je bilo da trpimo vas koji ste naneli toliko zla. Platite ratnu odštetu i u mišju rupu.

  4. Barem je to lako resiti treba samo dobrig presednika da imamo da da uredbu o pokrstavanju svi u pravoslavlje ko nece platiti put do Albanije i resen problem za sva vremena nista na silu sve na dobrovoljnoj osnovi

  5. nikad nemacku ne tretirajte kao prijateljebez bez obzira coliko ce fabrika da uspostave u srbiji oni su ukleti neprijatelji srbskog naroda

  6. Што ћути наша дипло атија дозволили сте да Србомрзци лажу а шиптари их потплаћују.Позовите амб.нека одговор шта мисле.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here