EPA
Premijerka Velike Britanije Liz Tras

Poslanici u britanskom parlamentu pokušaće ove nedelje da obore premijerku Liz Tras iako iz Dauning strita upozoravaju da bi to moglo da dovede do prevremenih izbora, prenosi “Dejli mejl”.

Više do 100 poslanika iz redova vladajuće Konzervativne partije spremni su da dostave rukovodstvu partije pisma o iskazivanju nepoverenja Trasovoj, prenosi list citirajući neimenovane izvore.

Velika Britanija je od glasanja za istupanje iz EU 2016. godine promenila tri premijera, a zemlja je i dalje u političkoj krizi.

Poslanici će obavestiti rukovodstvo konzervativaca da je vreme Trasove prošlo i da je potrebno promeniti stranačka pravila da bi moglo odmah da se glasa o poverenju, dodaje se u tekstu.

“Dejli mejl” navodi da će se rukovodstvo partije odupreti ovoj inicijativi jer smatra da Trasova i novi ministar finansija Džeremi Hant zaslužuju šansu da realiziju svoju ekonomsku strategiju.

“Tajms” piše da su pojedini poslanici održali tajnu diskusiju o zamenjivanju Trasove novim liderom.

Trasova je pobedila u trci za lidera Konzervativne stranke prošlog meseca nakon što je obećala da će smanjiti poreze, a sada se bori za politički opstanak pošto je promenila ključne stavke svog programa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here