Poslanici: Ispitati navode Subotića

0

 

Branko Ružić

"Uveren sam da će nadležni organi proveriti sve informacije, pa i ove koje je Subotić izneo", rekao je šef poslaničke grupe Socijalistička partija Srbije-Jedinstvena Srbija Branko Ružić i dodao da je uveren da nadležni organi to čine i bez uključenja Subotića (u emisiju B92 gde je izneo te tvrdnje).

Ružić je kazao da je važno da se dostigne taj nivo transparentnosti po pitanju svih privatizacija koje su se dešavale od 2000. godine naovamo i da se uđe u trag onima koji su pokušali da na neki način pranjem novca ostvare svoje finansijske i poslovne interese putem privatizacije određenih firmi.

Odgovarajući na pitanja vezana za Subotića za kojim je Srbija raspisala međunarodnu poternicu, a koji je sinoć uključenjem u TV emisiju tvrdio da se nalazi u Ženevi, Ružić je kazao da je u uključenjima moguće reći i da se "nalazite na Marsu" i da nadležni organi Srbije čine sve po pitanju poternica, ne samo kada je reč o Subotiću nego i u drugim takvim slučajevima.

 

Vlajko Senić

Zamenik šefa poslaničke grupe G17 plus Vlajko Senić kazao je da ako neki državni organi smatraju da je u svemu tom nešto sporno treba to i da istraže i naveo da to nije tema za skupštinu i da se u parlamentu to može razmatrati eventualno na Odboru za bezbednost.

Senić je kazao da će se videti šta će po tom pitanju učiniti izvršna vlast i da stav svakog odgovornog pojedinca u državi mora da bude podrška svakoj borbi protiv korupcije I kriminala i da je to nešto što je prihvaćeno kao društvena norma.

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković je kazao da se izjava Subotića može tumačiti "i ovako i onako", da ne može kazati da li je Subotić u pravu ili ne i da to treba da ispitaju pravosudni organi, a ne poslanici.

 

Dragan Todorović

Šef poslanika radikala Dragan Todorović je kazao da ne očekuje da će država reagovati "zato što je u najvećoj meri privatizacija u našoj državi izvršena prljavim novcem, stečenim kriminalom" i da je u to "umešana politika i državni vrh".

Todorović je kazao da ga ovo uopšte ne iznenađuje, a da će se po tome kako će se država prema svemu odnositi dobiti najbolja slika da li je stvarno spremna da krene u borbu protiv kriminala.

On je dodao da se mora ispitati svaka tvrdnja i odakle pare za privatizaciju navodeći da se može doći do porekla svakog novca "i kada su u pitanju Beko i Mišković i svi ostali".

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here