commons.wikimedia/Cezary p
Nemački Bundestag

Pošto Srbija ne želi u NATO Srbi se moraju prikazati kao zločinci i ne smeju imati žrtve, istakao je danas poslanik u nemačkom Bundestagu Aleksander Noj.

Noj je, povodom komemoracije u Srebrenici, na kojoj su zvaničnici ponovo govorili o genocidu i poredili tamošnji zločin i sa Holokaustom, kazao da se pokušava prikazati da su srpski vojnici tamo ubili nedužne civile.

– Ne mogu oceniti da li se radi o genocidu, ratnom zločinu ili nečemu drugom. Ali poznato je da nisu svi koji su tamo ubijeni bili civili, već i bošnjački borci koji su ubijeni u sukobima na ratištu, što se prikriva –  objasnio je poslanik nemačke “Levice”.

Noj ističe da su veliki broj pronađenih tela ustvari borci muslimanske vojske koji su poginuli u borbama.

– Činjenica je da žrtve moraju uvek biti Bošnjaci, Hrvati, Albanci, iako ima mnogo ubijenih srpskih civila na Kosovu, u BiH i Hrvatskoj. Srbije se prikazuju isključivo kao zločinci i ne smeju da budu žrtve – kritikovao je on.

Noj kaže da se na zapadu ne priča o srpskim žrtvama, jer Srbi moraju biti “loši”. On je podsetio da je 1992. oko Srebrenice ubijeno 1.000 srpskih civila od strane muslimanske vojske, što je i dovelo do zločina u Srebrenici.

– Jednostrano prikazivanje Srba ima za cilj da se Srbi dovedu u defanzivno stanje, a to je sve tako jer Srbija neće u NATO, pa ih je potrebno ocrniti – smatra Noj.

Kaže da se dvostruki standardi primenjuju stalno, a tako i kada su Hrvati pod Franjom Tuđmanom proterali krajiške Srbe.

– Zapad je tada zatvorio oči pred proterivanjem više od 100.000 ljudi i mnoštvo žrtava, a ujedno i pomagao obukom hrvatskih snaga. Na drugoj strani kada su na Kosovu proterivani Albanci onda se govorilo o humanitarnoj krizi, ratnom zločinu i genocidu – dodao je Noj.

Upitan da li će Nemačka zadržati fokus na Zapadnom Balkanu i posle parlamentarnih izbora u toj zemlji u septembru, Noj je podvukao da je Balkan važan za Nemačku, jer taj region smatra teritorijom pod nemačkim uticajem.

– Balkan je veoma važan Nemačkoj, koja teritoriju bivše SFRJ smatra svojom uticajnom sferom, a tu je u konkurenciji SAD – istakao je Noj.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here