U šesnaestini finala Kupa ligaša Engleske “tobdžije” na svom stadionu preslišale drugoligaša Notingem Forest s 5:0, a prvi i poslednji gol postigao Gabrijel Martineli.

U minulom letnjem prelaznom roku u Arsenal su stigla dva Brazilca. Prekaljeni half David Luiz (32) došao je iz Čelzija za 8,7 miliona evra, a nova nada brazilskog fudbala krilo Gabrijel Martineli (18) iz Ituana u Sao Paulu za 6,7.

U Premijer ligi, u kojoj Luiz ima 165 utakmica (s pauzom 2014-16. kada je bio u Pari Sen Žermenu), Martineli je debitantske minute imao protiv Njukasla, a na meču s nekadašnjim evropskim prvakom odigrao je ceo meč. S 18 godina i 98 dana postao je najmlađi Arsenalov igrač koji je dao gol u svojoj prvoj utakmici od početka posle Aleksa Okslejda-Čemberlena (18-36) 2011.

Arsenalov dres u prošlosti je nosilo nekoliko brazilskih igrača, ali niko, do Martinelija (31. i 90. minut), nije bio dvostruki strelac na jednom meču posle napadača Žulija Baptiste, koji je dvaput zatresao mrežu Totenhema u januaru 2007. U međuvremenu Brazilci među “tobdžijama” bili su Gabrijel Silva, Denilson, Pedro Boteljo, Velington Silva, Andre Santos i Gabrijel Paulista.

Protiv Foresta golove su dali i Englezi Holding u 71, Vilkok u 77. i Nelson u 84. Svi Arsenalovi strelci osim Holdinga (24) imaju dvojno državljanstvo: Martineli italijansko, Vilkok (20) zapravo vodi poreklo s Montserata, ostrva u Karipskom moru koje pripada britanskom kraljevstvu, a Nelson (19) iz Zimbabvea. Dvojica poslednjih su rođeni u Londonu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here