Lična arhiva
Student za primer: Bojan Minatović

Redovna stipendija od 50 evra naše koleginice M. E. iz Frankfurta i ovog meseca stigla je za brucoša Bojana Mijatovića (19) iz Novog Grada za nastavak njegovog uspešnog školovanja u Beogradu.

Na njenu dobrotu, Bojan, kao i u protekle dve godine, odgovara trudom da uspeh na fakultetu bude što bolji, kako bi opravdao donatorkino poverenje.

– Dao sam većinu ispita, položio sam i najteži – anatomiju, a samim tim i dao uslov za upis u narednu godinu. Pored fakulteta, igram fudbal, a ponekad i sudim na utakmicama. To mi je glavna preokupacija. Sport u svakom smislu. Sada ću mirne duše leto provesti kod majke u Novom Gradu, a posle se vraćam u Beograd da i zvanično upišem drugu godinu osvežen i pripremljen za nove pobede. Mojoj dobrotvorki, kao i uvek, želim svu sreću. Hvala što me ne zaboravlja i svakog meseca usrećuje. Teško je i zahvaliti se na pravi način nekome ko dve godine bez prestanka šalje iskrenu podršku i stipendiju svakog meseca koja mi mi mnogo znači. Njenoj porodici i njoj želim sve najbolje u životu, zdravlje i svaku sreću – rekao je mladi Bojan Mijatović, koga život nije mazio.

Njegov teča Stevo Basta, koji je preuzeo brigu o ovom mladiću kao o rođenom detetu posle tragedije u njegovoj porodici, prezadovoljan je njegovim uspehom. Često ističe da je stipendija dobrotvorke iz Frankfurta predstavljala podsticaj za Bojana da nakon srednje škole, ipak krene na studije.

POZIV DONATORIMA:
Ako želite da se uključite u neku od akcija HUMANITARNOG MOSTA, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara HUMANITARNOG MOSTA na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.