Fudbaleri Noriča savladali su Mančester siti sa 3:2 u poslednjem meču Premijer lige u subotnjem programu.

 

Već u 18. minutu Meklin je doneo vođstvo Noriču – Buendia je izveo odlično korner, a Meklin je bio najviši u skoku i glavom je poslao loptu u mrežu Mančestera. Samo deset minuta kasnije Puki je povukao kontru, Kantvel se priključio, Puki mu je poslao loptu, a on je imao lak posao da povisi na 2:0.

Kun Aguero je na proigravanje Silve u 45. minutu uspeo da smanji na 2:1. Silva je centrirao po desnoj strani, glavom je loptu poslao u mrežu.

Posle pet minuta drugog poluvremena Puki je uspeo da povisi na 3:1. Odolevali su pritiscima domaći igrači sve do 88. minuta, Rodri je na dodavanje Gabriela Hesusa uspeo da smanji na 3:2, ujedno je postavio i konačan rezultat.

Fudbaleri Liverpula savladali su Njukasl rezultatom 3:1 posle preokreta u prvoj utakmici petog kola Premijer lige.

Dvostruki strelac za ‚Redse‘ bio je Sadio Mane, dok je jedini preostali gol za domaći tim na „Enfildu“ postigao Mohamed Salah. Mrežu Liverpula zatresao je Džetro Viljems.

Gosti su bolje ušli u utakmicu na „Enfildu“, pa su tako i poveli već u sedmom minutu posle solo akcije Viljemsa. Holandski fudbaler je loptu poslao u gornji desni ugao, a Adrijan nije ni mogao da reaguje.

Usledio je mirniji period igre, da bi Liverpul do isteka prvih pola sata igre stigao do izjednačenja – strelac je bio Mane, kojem je loptu poslao Endi Robertson, a on je sproveo u mrežu. Desetak minuta kasnije Mane je doneo preokret svom timu posle solo prodora, a u duelu sa Martinom Dubravkom češki golman nije imao šanse.

‚Svrake‘ su tražile način da se vrate u utakmicu, a najbolju priliku imao je Emil Kraft, ali je loptu poslao iznad gola. Umesto toga, Salah je u 72. minutu postavio konačan rezultat, pošto posle asistencije Firmina nije imao težak posao da savlada Dubravku. Do kraja utakmice egipatski fudbaler je imao šansu da trijumf učini još ubedljivijim, ali je češki golman dobro reagovao.

Liverpul je na taj način zadržao maksimalni skor posle pet kola, dok je Njukasl doživeo treći poraz i drži 16. mesto sa četiri boda.

PREMIJER LIGA, 5. KOLO:

Subota:

Liverpul – Njukasl 3:1 (2:1)
(Mane 28, 40, Salah 72 – Vilems 7)

Brajton – Barnli 1:1 (0:0)
(Maupaj 51 – Hendrik 90+1)

16.00 Mančester junajted – Lester siti 1:0 (1:0)
(Rašford 8 pen)

Šefild junajted – Sautempton 0:1 (0:0)
(Djenepo 66)

Totenhem – Kristal Palas 4:0 (4:0)
(Song Heu Ming 10, 23, Van Anhold ag 21, Lamela 42)

Volvs – Čelsi 2:5 (0:3)
(Abraham ag 69, Kutrone 85 – Tomori 31, Abraham 34, 41, 55, Mount 90+6)

Norič – Mančester siti 3:2
(Meklin 18, Kantvel 28, Puki 50 – Aguero 45, Rodri)

Nedelja:

15.00 Bornmut – Everton
17.30 Votford – Arsenal

Ponedeljak:

21.00 Aston Vila – Vest Hem

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here