EPA/Sergei Karpukhin
Dmitrij Peskov

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da će se situacija po pitanju osiguravanja bezbednosti DNR, LNR i oslobođenih teritorija Ukrajine posle održanih referenduma o ujedinjenju s Rusijom kardinalno promeniti s pravne tačke gledišta.

– To će zavisiti od ukrajinske strane. Na kardinalan način će se promeniti situacija s pravnog aspekta, sa aspekta međunarodnog prava sa svim posledicama kada je reč o osiguravanju bezbednosti na tim teritorijama – rekao je Peskov na pitanje da li će se situacija nakon referenduma poboljšati.

Podsetimo, referendum o ujedinjenju s Rusijom počeo je 22. septembra a završava se danas.

Rusija spremna za pregovore s Kijevom, ali …

Rusija je i dalje spremna za pregovore sa Ukrajinom, ali paralelno se menja situacija i uslovi , rekao je Peskov. On je dodao da ciljevi specijalne vojne operacije ostaju isti.
– Predsednik Rusije je rekao da je Rusija, naravno, i dalje spremna za pregovore. Ali, kako se menja situacija, menjaju se i uslovi, o tome smo više puta govorili – rekao je Peskov i podsetio da je tokom razgovora Vladimira Putina i turskog lidera Redžepa Tajipa Erdogana istaknuto da je iz pregovora izašla Ukrajina i da se zbog toga nastavlja specijalna vojna operacija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here