EPA/Diego Fedele
Novak Đoković

Aleks Hok, ministar za imigracije u Federalnoj vladi Australije, ni danas neće doneti odluku o ukidanju vize i deportaciji Novaka Đokovića, potvrđeno je “Ejdžu” i “Sidnej morning heraldu”.

Hok i dalje razmatra odluku da iskoristi diskreciono pravo kao ministar i naloži deportaciju Đokovića, ali je potvrđeno da to neće učiniti danas.

To znači da će se saga o deportaciji i vizi Novaka Đokovića u Australiji preneti i na sedmi dan, prenose australijski mediji.

Kako se navodi, ministar Hok i dalje razmatra situaciju i odluku nije mogao da donese uprkos tome što je očekivano da isto uradi pred početak žreba za Australijan open.

Žreb je prvobitno odložen, pretpostavljalo se baš iz tih razloga, ali je održan i svetski “broj 1” je saznao protivnike na putu do desete titule u Melburn parku. Novak će na početku igrati protiv Miomira Kecmanovića, a u njegovoj polovini žreba su Aleksander Zverev i Rafael Nadal.

Srbin je, u međuvremenu, nastavio sa pripremama za prvi grend slem sezone i održao novi trening na terenu “Rod Lejver arene”.

Australijan open na programu je od 17. do 30. januara, a u muškoj konkurenciji titulu bi trebalo da brani upravo Đoković.

1 COMMENT

  1. Moguće da ovako i ostane otvoreno i dalje,danima,kao vid psihološkog pritiska,pa da u polufinalu ili finalu kažu,ok,sad ideš napolje,rešili smo tako….

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here