Foto: kss.rs
Sonja Vasić Jelena Bruks

Košarkašice Srbije Sonja Vasić i Jelena Bruks odigrale su danas poslednji meč u reprezenatativnom dresu.

Poraz od Francuske u borbi za treće mesto na Olimpijskim igrama u Tokiju (91:76) bio je i poslednji meč Sonje Vasić u karijeri, dok se kapitenka Bruks oprostila od igranja za reprezentaciju.

Srpski duo bio je predvodnik generacije košarkašice koja od 2015. godine Srbiji donela dva evropska zlata (2015. i 2021. godine ), evropsku (2019) i olimpijsku bronzu (2016).

 

Bruks, rođena Milovanović, osim po medaljama i liderskoj ulozi, ostaće upamećena i po tome što je 2019. godine za nacionalni tim na Evropskom prvenstvu igrala samo tri meseca nakon što je rodila sina Matea.

Tada je Srbije osvojila bronzu pred domaćim navijačima u Beogradu, a Jelena je zajedno sa sinom bila na pobedničkom postolju.

 

Dve godine kasnije kao kapitenka u Valensiji je podigla pehar namenjen najboljem timu Evrope.

Vasić, devojačko Petrović, najbolja naša košarkašica i jedna od najboljih evropskih igračica, u Tokiju je stavila tačku na blistavu i trofejnu karijeru, u kojoj je na klupskom nivo igrala na 12 završnih turnira Evrolige u nizu, dok je tri puta bila šampion.

Na nedavnom EP u Španiji, pored zlata dobila je i MVP prizanje, a izabrana je i u idelanu petorku turnira.

Kakav su trag su ostavile u srpskoj, evropskoj i svetskoj košarci potvrđuju i objave Merđunarodne košarkaške federacije (FIBA) na društvenim mrežama, u kojima se zahvaljuju Jeleni i Sonji na svemu učinjenom i na sjajnim karijerama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here