E.V.
Petar Kozlina

Direktor Srpskog filmskog festivala i blagajnik Mitropolije australijsko-novozelandske Petar Kozlina, biće sahranje u četvrtak, 27. avgusta na srpskoj parceli sidnejskog groblja Rukvud. Informaciju je objavila Mitropolija, koja je u propratnom pismu javnosti navela detalje vezane za crkvenu službu, opelo i ispraćaj Petra Kozline, s obzirom na to da se u svakoj prilici moraju poštovati državne mere socijalnog distanciranja i ograničenog broja prisutnih.

Mitropolija obaveštava javnost da je maksimalan broj prisutnih u verskim objektima i na verskim obredima vrlo striktno i jasno predviđen. Zbog toga će u sredu, 26. avgusta, u crkvi Lazarica biti omogućeno svima koji žele da se oproste od jednog od najuglednijih članova srpske zajednice, da to učine molitvenim oproštajem i mimohodom.

S obzirom na to da je u Lazarici maksimalni dozvoljeni broj prisutnih u istom vreme – 50 osoba, određen je petočasovni termin za kratki molitveni oproštaj, kako bi ta mogućnost bila omogućena svima koji žele.

Takođe, od ponedeljka do četvrtka svaki dan u 8.30 ujutro biće služena zaupokojena liturgija, a maksimalan broj prisutnih biće 50, uključujući sveštenstvo i crkveni hor. Očekivano je prisustvo rodbine, kumova, bliskih prijatelja i odbornika i parohijana Lazarice. Na dan sahrane, od 10 ujutro održaće se opelo u Lazarici, a oproštajno slovo držaće episkop Siluan uz prisustvo takođe 50 osoba. Očekuje se dolazak članova porodice, kumova, prijatelja i poslovnih saradnika.

Na poslednji počinak, Kozlina će biti ispraćen u četvrtak u podne, na Srpskoj parceli broj 2 na groblju Rukvud (grobno mesto br. 240). Dozvoljeno je prisustvo 100 osoba, kao i na daći koja će biti upriličena posle sahrane.

Porodica Petra Kozline uputila je molbu rodbini i prijateljima da umesto cveća i venaca prisluže sveće, a da se za pokoj duše, prema mogućnosti i želji svakog pojedinca, daruje prilog za završetak Koledža Svetog Save. To se može učiniti ostavljanjem priloga na namenski tas u crkvi ili putem interneta, na adresi www.stsavacollege.net/donate.

Petar Kozlina je bio blagajnik i član Upravnog odbora Koledža, kao i jedan od poznatih zagovornika obrazovanja mladih ljudi, naročito u srpskoj zajednici.

Prenos liturgije i opela

Za mnogobrojnu rodbinu i prijatelje Petra Kozline u otadžbini, kao i širom Australije i sveta, predviđen je video-prenos zaupokojene liturgije i opela u četvrtak ujutro, putem YouTube kanala i Facebook stranice Mitropolije australijsko-novozelandske, kao i na Facebook nalogu crkve Lazarice.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here