EPA/Peter Powell

Fudbalski svet još dugo će brujati o nesvakidašnjem golu kojim je Arsenal u 13. minutu poveo na Old Trafordu, ali je na kraju ostao bez bodova – 3:2 (1:1). Bio je to povod da se oglasi legendarni Tijeri Anri, kojeg je gol Emila Smit Roua dok je De Hea ležao na gol liniji previjajući se od bolova jer ga je zgazio saigrač Fred, vratio u detinjstvo.

“Poslednji put sam video tako nešto kada sam imao 11 godina. Moj golman je otišao po sendvič i ostavio nebranjen gol. Kada smo se okrenuli videli smo da gubimo 1-0”, napisao je na Tviteru Anri, uz gomilu emotikona koji plaču od smeha.

I glavni sudija Etkinson koji važi za jednog od najiskusnijih u Premijer ligi i generalno na Ostrvu, bio je prvobitno u dilemi da li da prizna pogodak.

Konsultovan je VAR, posle čije intervencije je utvrđeno da je španskog golmana De Heu faulirao njegov saigrač – Brazilac Fred, a pošto je arbitar prekinuo igru kada je Smit Rou već smestio loptu u mrežu, pogodak je priznat.

De Hea koji se dugo od bolova previjao na gol liniji, ustao je i pokušavao da objasni arbitru da je posle guranja u kaznenom prostoru na njega naleteo i zgazio ga Fred, i da nije bio u stanju da odreaguje na jednostavan udarac koji je uputio Rou.

Ipak, povratka nije bilo, a društvene mreže preplavljene su komentarima da gol nikako nije smeo da bude priznat jer su povređena pravila fudbalske igre, s obzirom na to da golman nije u situaciji da brani gol i da reaguje. Međutim, gol je trebalo da bude priznat jer golmana nije faulirao niko od protivničkih igrača.

Fudbaleri Mančester junajteda i Majkl Kerik koji je u derbiju 14. kola Premijer lige poslednji put obavljao funkciju menadžera bili su besni, ali uzalud.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here