Posmatrači: Rusko oružje nije došlo do prorusa

0

Ništa nismo videli, ništa nismo čuli: Posmatrači OEBS-a
 

"Nismo primetili nijednu vrstu naoružanja. Bilo je postavljeno pitanje da li smo primetili da vojna vozila prelaze granicu. Na dva granična prelaza nije primećeno nijedno vojno vozilo", istakao je Pikar.

 

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko tvrdio je da je ukrajinska vojska uništila rusku vojnu opremu, koja je, navodno, tokom noći prebačena u Ukrajinu. Porošenkovo saopštenje objavljeno je neposredno pošto je više stranih novinskih agencija javilo da je primećen konvoj ruskih vojnih vozila kako ulazi u Ukrajinu preko graničnog prelaza Izvarino.

 

Rusko Ministarstvo odbrane odbacilo je optužbe, nazivajući ih "fantazijom" koja nije vredna pomena. Ruska granična služba, takođe je saopštila da izveštaji o prelasku vojnih vozila nisu zasnovani na realnosti ističući da pograničnim regionom patroliraju vojna vozila, ali samo sa ruske strane granice.

 

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov istakao je da Moskva podržava ideju da posmatračka misija OEBS-a dobije bespilotne letelice radi lakše kontrole granice.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here