Pospani policajac izazvao nesreću

0

Tešku saobraćajnu nesreću kod mesta Dobre strane, na putu Kraljevo-Raška, u subotu ujutru izazvao je Damir Grubač (34), vozač policijske marice iz Subotice, koji je poginuo u sudaru. On je najverovatnije zaspao za volanom, pa je vozilo iznenada prešlo na levu stranu puta i direktno se sudarilo sa kamionom firme Kompani-drum iz Novog Pazara, kojim je upravljao D. M. (34) iz ovog grada.
Na mestu nesreće poginuo je i Besim Bahtijarević (46), pritvorenik koji je po poternici suda u Novom Pazaru policijskim vozilom dovožen iz Subotice gde je uhapšen. U marici su bili i Željko Ivić (36) i Nemanja Janković (34), policajci iz Subotice, koji su sa teškim povredama i brojnim lomovima prebačeni u Zdravstveni centar Studenica u Kraljevu.

I brat stradao u saobraćajci

Poginuli policajac Grubač je iz okoline Sombora, a u ovo selo došao je da živi sa bratom 1992. godine iz okoline Bjelovara. Kasnije su im se pridružili i roditelji. U selu kažu da je bio dobar momak, a u Policijskoj upravi Subotica da su ostali bez odličnog policajca. Sudbina je htela da u saobraćajnoj nesreći pre nekoliko godina strada i njegov brat.

Pritvorenik bio narko-diler

Nastradali pritvorenik Bahtijarević je u Novom Pazaru bio poznat kao član jednog narko-klana koji je drogu švercovao iz Turske preko Novog Pazara dalje prema Zapadu. Kada su u julu 2011. godine uhapšeni članovi njegove grupe, on je uspeo da pobegne, a policija je za njim raspisala poternicu. Pretpostavlja se da je iz Subotice nameravao da se prebaci u Mađarsku ili se na severu Bačke i dalje bavio trgovinom narkotika.

– Kombi je bez ikakvog razloga u subotu oko 9 .40 časova, dok je bio u koloni vozila, skrenuo na suprotnu stranu i direktno sudario sa kamionom iz suprotnog pravca. Brzina oba vozila nije bila velika, svi smo išli oko 60 kilometara na sat i dugo smo se kretali u koloni. Verovatno se radi o umoru ili je vozač marice zaspao – kaže Milovan Pavlović iz Užica koji se svojim vozilom kretao odmah iza policijskog vozila.
Da uzrok nesreće nije bio pokušaj preticanja, kako su javili neki mediji, potvrdio je i na osnovu izjava očevidaca Vladimir Rebić, načelnik Uprave saobraćajne policije. On je najavio da će uzroci nesreće biti detaljno ispitani. Za to vreme lekari se bore da spasu povređene policajce.
– Ivić ima smrskanu potkolenicu, operisan je i nekoliko sati pokušavali smo da mu spasimo nogu. Helikopterom je prebačen u Beograd. I Janković ima višestruke prelome i njega smo transportovali na VMA – kaže Zvonko Veselinović, direktor Zdravstvenog centra Studenica u Kraljevu.
 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here