Postala žrtva zbog svoje humanosti

0

Mala Džeta drži transparent: Ja sam devojčica i imam kratku kosu… suočite se sa tim
 

Devojčica iz američke drave Ohajo odsekla je svoju dugu kosu kako bi je donirala organizaciji "Wigs for Kids" (Perike za decu), koja pomaže deci oboleloj od raka. Međutim, pošto se ošišala Deta je postala žrtva vršnjačkog nasilja u školi. 

 

Deca su je vređala govoreći joj da je ružna i da želi da postane dečak, a kada se majka Hajdi obratila direktorki škole, dobila je odgovor koji nije očekivala. Naime, direktorka joj je rekla da nikada nije čula za dete koje je "umrlo od reči" i da njena ćerka treba da se "pomiri sa tim i očvrsne".

 

Kako bi pomogla ćerki, Hajdi je na Fejsbuku pokrenula kampanju protiv vršnjačkog maltretiranja "Stand With Jetta" (Stanite uz Džetu).

 

"Znajući da sigurno postoje oni koji smatraju da je moja frizura slatka i da sam dobra osoba, to mi donekle pomaže u borbi protiv onih koji me maltretiraju", rekla je Džeta za "WHIO News".

 

Ipak, malo je ko očekivao da će kampanja postati ovako veliki hit, a mnogi koji su se u detinjstvu susreli s maltretiranjem odlučili su da uteše devojčicu i daju joj podršku. Najvažnije je što je grupa privukla pažnju škole, koja se na kraju ipak izvinila i rekla da će rešiti problem.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here