Pexels

Znate li kako da najefikasnije izbrišete tragove umora s regije ispod očiju, kada je pravo vreme da počnete da koristite antirid kremu i koju da odaberete?

Budući da je koža oko očiju veoma tanka i da se na njoj prvi znaci starenja pojavljuju već u dvadesetima, stručnjaci tvrde da je to pravo vreme za početak antiejdž nege. Osim toga, otkrijvaju još neka rešenja, kao i efikasne sastojke, koji će vam pomoći da povratite odmoran izgled okoloočnog područja.

ODMORAN IZGLED U TRI 3 KORAKA

KORAK 1: Pronađite pravu pozu za spavanje

Odgovarajuća poza za spavanje omogućiće vam da izbalansirate nivo tečnosti u organizmu. Držite vrat na jastuku pod blagim uglom, da biste olakšali ovaj proces. Ako je glava previše nagnuta napred ili unazad, natečenost kapaka je gotovo neizbežna pojava.

KORAK 2: Izaberite adekvatan kozmetički preparat

Preparati protiv otoka u formi gela su najefikasniji – vodeni sadržaj brzo isparava i za to vreme rashlađuje kožu. No, gel ne zadržava vlagu, kao krema ili losion, pa tako neće hidrirati kožu. Tamni podočnjaci veći su problem od otečenosti. Primena ekstrakta krastavca (u gelovima) i arnike (u kremama) redukuju otečenost i pojavu podliva. Antirid krema treba da sadrži ekstrakt ženšena i kofeina – deluju smirujuće na delikatnu oblast oko očiju – kao i hesperidin, koji se nalazi u citrusnom voću, a smanjuje otoke.

KORAK 3: Pravilno koristite antirid kremu

Antirid se utrljava samo u deo ispod obrva (ne u kapak), kao i ispod oka, a “zrno graška” je dovoljna količina kreme za oba oka. Utrljate je cirkularnim tapkanjem u deo oko oka. To će stimulisati cirkulaciju i ravnomerno rasporediti tečnost.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here