Bivši srpski reprezentativac Stefan Marković zvanično je predstavljen kao novi igrač Virtusa.

Obraćajući se novinarima, navijačima i javnosti u Bolonji, Stefan Marković rekao je da je posle rastanka sa Himkijem, znao da će Virtus biti pravi izbor.

Činjenica što je trener Aleksandar Đorđević, jedan od tri glavna razloga zašto je izabrao Viruts. Drugi je što će ponovo igrati sa nekadašnjim saigračem iz reprezentacije – Milošem Teodosićem, a treći – ne i najmanje važan – istorija kluba.

– Odrastao sam gledajući generacije Đorđevića i Danilovića. I tu čudesnu trojku uz faul… – pričao je Marković.

Dodao je i da posle 16 profesionalnih sezona zna šta može da očekuje i da pruži timu. U ovom slučaju to je…

– Iskustvo! Ovo nije sprint, već maraton. Moramo da radimo kao tim, svi zajedno, da sarađujemo i pomažemo jedni drugima. Očekuju nas dva različita takmičenja, moraćemo da radimo jako svaki dan, kako bismo bili spremni da odgovorimo na sve izazove.

Sa Đorđevićem je osvojio dva srebra – svetsko i olimpijsko. I vrlo dobro zna šta da očekuje.

– Đorđević i ja smo sličnog mentaliteta, uvek postavljamo visoke ciljeve. Ne smemo da se plašimo toga, inače ćemo pasti u prosek. Ne smemo da se krijemo, imamo veliku odgovornost.

O Teodosiću…

– Dugo smo igrali zajedno u reprezentaciji. I to što ću ponovo igrati sa njim, mi dosta znači. Samo to što ćemo trenirati zajedno, što ću imati priliku da ga čuvam na treninzima, značiće mi na mom daljem usavršavanju.

Upitan je i za gradski rivalitet. U Bolonji će se ponovo igrati veliki derbi, jer su posle nekoliko godina i Virtus i Fortitudo u prvoj ligi.

– Uživam da igram pred punim tribinama, uz podršku naših navijača. Ali i pred protivničkim. Volim te „vruće terene“. Znam šta znači igrati derbije, i nestrpljiv sam da dođu te utakmice.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here