EPA/Alexei Druzhinin
Vladimir Putin

Vladimir Putin, predsednik Rusije i Ilon Mask, izvršni direktor kompanije “Tesla”, mogli bi da imaju sastanak, ukoliko najbogatiji čovek na svetu razvije poslovne interese u toj zemlji, navodi moskovski Kremlj.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov, obraćajući se novinarima, izjavio je da je ruski predsednik oduvek bio zainteresovan za susrete sa strancima koji žele da ulažu u Rusiju, ističući da bi to moglo da se odnosi i na Ilona Maska.

– Predsednik je, bez sumnje, otvoren za razgovore sa stranim biznismenima – rekao je Peskov.

Objasnio je i kada će postojati mogućnost da se Putin i Mask sastanu.

– Postoje redovni razgovori, praktično svake godine, sa francuskim preduzetnicima, Nemcima, kao i onima koji su veoma prisutni na našem tržištu. Vi i ja znamo da Ilon Mask nije na našem tržištu, ali se nadamo da će se vremenom zainteresovati za njega. A onda, sastanak sa predsednikom nije isključen – istakao je portparol Krmlja.

Izvršni direktor “Tesle” je u februaru ove godine preko društvene mreže Tviter pitao ruskog predsednika da li bi bio zainteresovan da mu se pridruži u razgovoru na društvenoj mreži Klabhaus.

Mask je Putinu na ruskom poručio i da bi mu bila velika čast da razgovara sa njim.

Ministarstvo industrije i trgovine RF u maju ove godine je Maska, potom, pozvalo da razgovaraju o mogućnosti da otvori fabriku u toj zemlji, nakon što je izjavio da razmišlja o takvom potezu, prenosi Raša tudej.

Osim što je na čelu „Tesle“, Ilon Mask je i izvršni direktor kompanije za istraživanje svemira „Spejs Iks“. Na Forbsovoj listi najbogatijih ljudi na svetu u oktobru ove godine bio je prvi. Prestižni časopis Tajm proglasio ga je za najuticajnijeg čoveka u 2021. godini.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here