pixabay.com

U poslednjem trenutku ste shvatili da je košulja koju ste planirali da obućete izgužvana, a nemate peglu?

Bez brige, svi smo se bar jednom u životu našli u situaciji da treba da se spremimo za važan događaj, a onda stvari u jednom trenutku krenu po zlu! Koliko god želeli da verujemo u suprotno, košulja se neće sama ispeglati dok je nosite. Ali nema razloga za paniku! Evo 5 načina na koja možete “ispeglati” odeću bez pegle.

Neke od ovih metoda mogle bi vas iznenaditi, a neke će vam posebno dobro doći na putovanju.

1. Koristite fen za kosu

Stavite zgužvanu odeću na ravnu površinu i prelazite preko sa vrućim vazduhom fenom za kosu. Držite fen nekoliko centimetara iznad tkanine i prekrijte prednji i zadnji deo odeće. Verovali ili ne, zgužvani delovi će brzo nestati. Možete poprskati ili kapnuti nekoliko kapi vode na odeću pre nego što ga osušite fenom kako biste ga omekšali.

2. Tuš vam može poslužiti

Ovo je odličan način da naučite kako da ispeglate košulju kada putujete. Jednostavno okačite izgužvanu odeću koju želite da ispravite u kupatilo, uključite tuš i pustite najtopliju vodu. Zatvorite vrata kako biste stvorili efekt saune. Proverite ponovo za otprilike 10 minuta, ali imajte na umu da može potrajati i do 20 minuta da se odeća u potpunosti izravna. Ako odeću kačite na šipku za tuširanje, proverite da li je glava tuša okrenuta od njega kako biste izbegli da nakvasite odeću.

3. Koristite peglu za kosu

Ovo je odličan trik kada odeću strpate u kofer i kada se previše zgužva. Pegla za kosu je odličan trik posebno na područjima koja je teško peglati poput okovratnika, manžetna i rukava. Samo proverite da vaš uređaj nije zarđao ili da je zamrljan proizvodima za kosu i da nema dlaka na njemu. I pazite na termostat i pritisak koji koristite. Ne želite da oštetite svoju odeću ili se opečete.

4. Vlažni peškir vam može pomoći

Ovo je tako jednostavna metoda, ali odlično funkcioniše. Na ravnu površinu stavite vlažan peškir preko zgužvane odeće. Rukama pritisnite i izravnajte duboke nabore. Okačite predmet da se osuši na zraku. Svakako pre nego izađete iz kuće proverite imate li na sebi zalutale dlake i uklonite mrlje s odeće pre nego izađete.

5. Koristite kuvalo za čaj

Nemate aparat za paru pri ruci? Naučite kako da odeću ispravite pomoću ketlera. Zakuvajte vodu u kuvalu za čaj, a zatim držite odevni predmet oko metar od pare. Verovali ili ne, vaša odeća će se vrlo brzo izravnati.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here