EPA/Andrej Čukić
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da očekuje da će rat u Ukrajini dugo da traje, da će biti žešći nego danas, pogotovo od jeseni, i da smatra da je veća mogućnost da bude nuklearnog sukoba, nego da ga ne bude.

Gostujući na TV Prva, a na pitanje da li ga nešto dodatno zabrinjava povodom situacije u svetu, Vučić je rekao da je to što obe strane isključivo žele poraz one druge u Ukrajini.

– Sve sam razumeo. Igra se poker u glavu. Niko neće mir, svi hoće poraz druge strane. Dugo će da traje i biće veći sukob nego danas – poručio je Vučić.

On je posebno skrenuo pažnju na reči kineskog predsednika Sija, koji je upozorio Evropu da mora da vodi računa o svojoj bezbednosti sama jer ova mala, ograničena kriza u Ukrajini može da postane veliki izvor globalnih podela i globalnih sukoba.

– Ja očekujem veće sukobe na jesen, mnogo veće, zato očekujem paklenu zimu i za nas i za sve druge. Zato što vidim da nema dovoljno ozbiljnosti i odgovornosti – konstantovao je predsednik Srbije.

Na pitanje da li strahuje od nuklearnog sukoba, on je odgovorio da je ta mogućnost veoma realna.

– I to je sve što mogu da vam kažem. Mislim da je veća mogućnost da se dogodi, nego da se ne dogodi – rekao je Vučić.

Na pitanje o kada će biti doneta odluka o uvođenju obaveznog vojnog roka, Vučić je odgovorio da će prvo ići javna debata, a da se on, prilikom predlaganja toga, ugledao na najrazvijenije zemlje poput Švedske, Finske i na njihove principe.

On je dodao da će Srbija nastaviti sa nabavkom oružja iz Kine.

6 COMMENTS

  1. Ama sta ti bulaznis!? Sta ti znas, Bugojanac!? Idi bre u cosak, pokri se ku’injskom krpom po glavi i cekaj da ti jave sta trebas da radis.

    • To bih ti trebao sa tvojim komentarima da se pokrijes i da vise ne komentarises ti si jos u SFRJ idiotizmu kao i onaj Srpski idiot kralj sto je storio neku Jugoslaviu umesto veliku Srbiju.

  2. pa i vreme je ovaj svijet nemoze ovako da nastavi samo uvijek pocne na pogresnoj strani svijetatreba ga prebaciti na drugi kontinent

  3. Kauboji zele prirodna bogatstva zaba i zato im atomski rat nije u interesu. Rusi ce se braniti i ako nista ne pomaze, promenuce taktiku. Zalosno za svet, ali im se ne moze zameriti. Treba da je svakom jasno, da su greske pravili “internacionalci” proleteri. Ludacima je svako bio preci nego svoj narod. Greske su pravili dedovi i pradedovi. Pokolenjima preostaje samo ono sto su im stari ostavili. Sadasnji rat vode preostali nezahvalni potomci onih za koje su korisni idioti davali zivote. Ko je stvorio komunizam? Ko je masovno iz Evrope odlazio u Ameriku i opustusio je? Sad treba pustositi tamo gde je to moguce. Svakim danom je sve jasnije da nije trebalo voditi rat, nego oduzeti ilegalno steceno. Komunisti nisu znali raditi i voditi. Znali su samo oteti i dobiti. Trosili su oteto i kad nisu vise imali, zavadili su narod i preko noci postali nacionalisti. Zaludjeni narod ih vidi kao svoje spasioce.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here