Novi šampion Serbia Opena Mateo Beretini bio je prezadovoljan svojom igrom u finalu protiv Aslana Karaceva, ali i hranom koja mu je bila servirana za vreme boravka u Beogradu.

– Mislim da je hrana bila sjajna, jeo sam čevape! Nisam vegan, ali poštujem šta radi Novak za životinje i njegovu ishranu. Zaista sam uživao i organizacija je bila odlična – rekao je Beretini.

O meču, Beretini smatra da je više želeo pobedu od Karaceva.

– Respektujem ga kao tenisera i čoveka. Pre meča, trenirao sam sa njim jednom i znam da on zna doabr tenis i danas je igrao dobro. Zaslužio je da igra finale kao i ja, ali ovde se “lomilo” ko više želi. Pre početka meča se ne računa ranking, samo želja, danas sam je ja imao više i bio bolji – naglasio je Beretini.

Italijan se mučio sa povredama, pa mu povratak titulom pravi veliku uslugu za nastavak sezone.

– Srećan sam, dolazim iz povrede, mentalno sam se mučio da se vratim, da budem fokusiran i spreman sto posto za najbolji tenis. Imao sam bolove, radio sam na tome, kada izgubim, vraćam se još bolji. Rođen sam na šljaci, igrao sam na šljaci, to je nešto što imam u venama, ali osećam se dobro na svim podlogama – izjavio je Beretini.

U trećem setu je uzeo taj-brejk bez izgubljenog poena.

– Meč je pokazao šta sam. Hteo sam više od njega. Ovo je tenis. Samo sam rekao sebi, igraću do kraja, znao sam da sam propustio meč loptu pre taj-brejka, sa dosta energije sam ušao kao u čitavom meču. Želeo sam mnogo pobedu – naveo je Beretini.

Naglasio je Mateo i značaj titule u Beogradu.

– Mnogo se osećam dobro zbog trofeja. Nisam uživao, nažalost, u čarima Beograda. Video sam da je lep iz prevoza i da me publika ovde podržava, nadam se da ću se vratiti. Ljudi su topli i to je nešto što me privlači – zaključio je Beretini.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here