Tanjug
Sastanak delegacija Republike Srbije i Republike Grčke predvodjen predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i Kirjakosom Micotakisom, predsednikom Vlade Republike Grcke

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Grčke Kirijakos Micotakis potpisali su danas u Atini Zajedničku deklaraciju o upostavljanju strateškog partnerstva dve zemlje.

Deklaracija podrazumeva niz zajedničkih stavova u vezi sa najvažnijim pitanjima, međusobnom podrškom oko najvaznijih pitanja za obe zemlje i čitavim nizom drugih opštih političkih stavova koji se tiču prijateljskih i strateških odnosa dve zemlje.

Predsednik Vučić je, otvarajući sednicu Visokog saveta za saradnju Srbije i Grčke, koja je prethodila potpisivanju dokumenta, istalao da je Deklaracija veoma važna, a Grčka je tek treća zemlja u Evropi sa kojom Srbija potpisuje takav dokument.

Dodao je da je važno da Deklaracija obuhvata ekonomsku saradnju, ali i saradnju u sferi bezbednosti, kao i naučno-obrazovnu saradnju.

Osim Deklaracije, ministar spoljnih poslova Grčke Nikos Dendijas i srpski ministar prosvete Mladen Šarčević potpisali su Program saradnje dve vlade u oblasti obrazovanja, nauke i tehnloškog razvoja za period od 2020. do 2022. godine.

1 COMMENT

  1. “…strateškog partnerstva dve zemlje” То значи заједничка хуманитарна помоћ Шиптарима за исељење у матицу им Албанију. Најзад паметан потез српских и грчких политичара.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here