PKS

Agencija za kvalifikacije AZK osnovana je odlukom Vlade Republike Srbije (“Sl. glasnik RS” br. 68/18), a u skladu sa Zakonom o Nacionalnom okviru kvalifikacija Republike Srbije (“Sl. glasnik RS” br. 27/18). Pored ostalih Zakonom poverenih dužnosti, Agencija razmatra inicijative za uvođenje novih i revidiranje postojećih kvalifikacija.

PKS  aktivno sarađuje sa Agencijom u postupku prikupljanja potreba privrede za deficitarnim zanimanja sa ciljem razvoja novih, odnosno unapređenja postojećih kvalifikacija.  S tim u vezi, PKS je u saradnji sa Agencijom organizovala niz radionica sa privrednicima na osnovu kojih je prikupljan i objedinjavan materijal neophodan za podnošenje inicijativa za razvoj standarda kvalifikacije.

Imajući u vidu da Privredna komora Srbije, pored ostalih interesa privrede, zastupa i one koji se odnose na kvalifikovanu radnu snagu, saradnja sa Agencijom kao institucijom nadležnom za razvoj standarda kvalifikacija biće nastavljena u narednom periodu.

U skladu sa navedenim, PKS i Agencija će svoju saradnju definisati potpisivanjem Memoranduma o poslovnoj saradnji kojim će biti utvrđena prava i obaveze obe strane. Potpisnice Memoranduma će, u skladu sa svojim nadležnostima, na ovaj način potvrditi i ozvaničiti rad na unapređenju saradnje u oblasti stručnog obrazovanja u Republici Srbiji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here