Sava onlajn škola

Povodom obeležavanja martovskog pogroma na KiM, SAVA onlajn škola srpskog jezika, kulture i tradicije organizuje besplatnu onlajn radionicu za srpsku decu u dijaspori pod nazivom “Kosovo i Metohija – potraga za blagom”.

Priredba, namenjena deci uzrasta četiri do 14 godina, održaće se putem Zum aplikacije 20. marta u 18 sati po beogradskom vremenu i 27. marta u 9 (Beograd) i 19 sati (Sidnej).

– Naša gošća Ivana Žigon pomoći će nam da kroz pesmu otkrijemo naše najveće blago – manastire, pesme, nošnje i igre sa Kosova i Metohije i povežemo se sa našim korenima, sve u znak podrške deci s Kosova. Osim Ivane Žigon, gost će nam biti i gospodin Arno Gujon, direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, koji je poznat po svojim dobročinstvima upravo na ovom prostoru. Spojićemo i desetine dečijih srpskih folklornih društava na svetu u jedno jedinstveno kolo i zajedno ćemo, svako u svom domu, odigrati dve kosovske igre – najavljuje Ivana Marčeta iz SAVA onlajn škole.

Tokom radionice učesnici će imati priliku da vide i vredne, retke kosovske nošnje koje će pokazati Biljana Regan, kolekcionarka narodnih nošnji iz Amerike. Radionica će imati i simultani prevod na engleski. Svi koji žele da virtuelno prisustvuju radionici mogu da se prijave putem sajta škole SAVAedu.com

– Bili bismo počastvovani učešćem mališana i zahvalni doprinosu da se deca sa KiM ne osete zaboravljeno – ističe Marčeta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here