Zadruga Official - YouTube/PrintScreen
Aleksandra Nikolić

Tokom emisije “Pitanja novinara” predstavnici sedme sile imali su pitanje za Aleksandru Nikolić. Zadrugarka je progovorila o svom teškom životu.

– Značilo mi je što su me podržali svi – rekla je Aleksandra.

– Rekla si da si mislila da tvoj otac neće pričati sa tobom, zašto tako misliš, budući da je tvoja majka potvrdila sve ono što si pričala? – upitao je novinar.

– Zato što neke stvari ne bi trebalo da iznosim ovde, nije bio za to da uđem u rijaliti, hteo je da budem drugačija i mislim da se jako naljutio kada sam pričala sa Minom. Mislila sam da kamera nije bila okrenuta prema nama, mislim da kakav god da je, on je moj otac – rekla je zadrugarka.

– Ti si rekla da vam je kupio stan, da vam je slao novac, a onda se nešto promenilo, šta je to u pitanju? – upitao je novinar.

– Ne znam šta se desilo u njegovoj glavi, pa je postao mnogo drugačiji, nervozan, bio je ljut na sve, on je jako čudan čovek, hladan, retko kad me zagrli i priča sa mnom normalno, on je takav. Nikada nije bio iskren sa mnom, da bi mi rekao šta je razlog te promene. Pričala sam sa njim, ali on je gledao decu svog brata i želeo je da budem takva kakvi su oni, ja sam uvek bila drugačija, nisam bila… Ne znam… Nisam bila ćerka kakvu je on želeo, eto… On je hteo da me vodi u Francusku da završavam fakultet. On je imao problem sa mojom majkom, ceo život je bio kivan i ljut na nju, ne znam šta se desilo u prošlosti, da li je ona njemu nešto uradila, ne znam, ja sam bila kriva jer nisam bila onakva kakvu je on želeo. Upoznala sam ga sa devet, deset godina. On je meni pričao da je ona… Ma tu je upletena cela porodica moje majke, između ostalog i mog oca – objasnila je Nikolićeva.

– Ti si pričala kako je dolazilo do svađa, koje su se dešavale ispred tebe i koje su često završavale nasiljem? Je l’ to bilo zbog porodica ili svega? Šta se desilo kada ste otišle? – upitao je novinar.

– Da, to je bilo zbog najmanje sitnice. Ja sam se uvek to pitala, to se dešavalo, najviše me je pogađalo kada sam bila u srednjoj školi, išla sam kod psihologa da pričam o tome. Ja sam krenula, više nisam mogla da gledam takve scene i nisam mogla više da ćutim, da se sakrivam, pokrivam jastucima, da se zaključavam u sobu. Imala sam 18, 19 godina tada, rekla sam mami da krene sa mnom, da ja ne mogu više, ona kao da se bila navikla na to. Na mene nikada nije digao ruku, samo prema majci. Ništa, ja sam joj milion puta predlagala da krenemo, ona je bolesna žena i ne radi dugo, ja sam rekla da ću se snaći, ona je uvek govorila da će se promeniti, da se ne brinem, ona je želela da ja osetim očinsku figuru pored sebe, ona je znala da mi fali, da mi je to smetalo u školi, ali ja to nisam mogla više da gledam. Krenule smo, ja sam pozvala taksi, zvala sam prijatelja jednog, rekla sam mu šta se desilo, on me je smestio u neki apartman, on je bio tu tih 15 dana, sa majkom, pomogao mi je. Otac je tu zvao, pretio, komšiluk je tu pričao svašta, ja sam se uvek drugačije ponašala, oblačila, on je verovao svima osim meni i mojoj majci. On je mislio da sam ja prostitutka, sve najgore je mislio o meni, slao je užasne poruke, ja sam promenila broj, mama je promenila broj, izbrisala sam sve, nigde ništa nisam kačila, jer je on mogao tu da proveri. I eto, tada sam ja krenula da radim kao promoterka, išla sam u Austriju, radila sam tamo, iznajmila sam stan, mami lekove, sve što je trebalo. Njemu te stvari nisu normalne, niko ne bi poželeo da mu ćerka radi u noćnim klubovima, on tada nije znao, jer se mama uplašila, ja sam bila na granici sa Srbijom, ja sam petljala i lagala, majka je rekla da sam kod drugarice, on je saznao to, ja mu to nikada nisam rekla. On je dobio informacije, gde sam i šta sam, ne znam od koga, pola od tih stvari koje je čuo, nisu istinite – ispričala je zadrugarka.

– Da li te je vređao, jer je smatrao da si prostitutka? – upitao je Nnovinar.

– Da, govorio mi je, pisao je da će me ubiti, mamu i tu malu kurvu(nju) – rekla je zadrugarka sa knedlom u grlu.

– Ali promenila sam broj telefona i nije mogao da zna gde sam! Ja sam ušla u taj svet, da postanem animir dama, radila sam i eto, to se izdešavalo. Ja sam zarađivala za mene i majku, ona ne radi dugo, radila je kao čistačica, ali nije mogla više zbog zdravstvenih tegoba koje je imala. Ja sam sve finansirala. Ja sam izašla iz Zadruge 3, on se čuo sa mamom preko nekoga, najbolesnije je što ja mislim da ona njega voli, što misli da će se promeniti. Ona me je nagovorila da se vidim sa njim popričali smo, on je meni predlagao da se vratim u stan, ja sam se plašila, nisam htela. Međutim, letos sam pričala sa svima, svi su mi rekli da se vratim u stan, mama je sada tamo, nadam se da je dobro i da nema nikakvih problema što sam ja ovde. Ja nisam upoznala baku i deku, oni su umrli dok sam ja bila mala, upoznala sam njegovog brata, njegovu decu, strinu. Ja nisam želela da idem tamo, jer se nisam osećala prijatno, nisam se osetila da sam poželjna u toj porodici – rekla je Aleks.

– Šta se desilo tada kada si rekla da ćeš ga ubiti makazama? Da li je došlo do silovanja, kao što si rekla da se dešavalo? Tebi sigurno nije bilo lako, verujem da ti je teško i da su suze potpuno opravdane – upitao je novinar.

– Nisam mogla mamu da gledam više u tim stanjima, nisam mogla da gledam kako je maltretira, nisam znala više šta da radim i eto, to se desilo – objasnila je zadrugarka.

– Zašto ga nikada niste prijavili? – pitao je novinar.

– Ona se plašila da ga prijavi, iz nekog straha verovatno – rekla je Aleksandra.

– Ni tada, kada si htela da ga ujiješ makazama? – bilo je naredno pitanje.

– Ja sam joj rekla da to uradi, ali ona nije želela, a onda sma posle par dana pokupila stvari i pozvala je da ode sa mnom – jedva je izustila Aleksandra.

– Zašto si se osilila tako, da kreneš da ga napadneš? Šta je bio uzrok? – bilo je podpitanje.

– Tukao je, izbio joj zube, silovao je… Nisam više bila dobro, sa 18 godina sam pila lekove za smirenje. Ja to više nisam mogla da gledam – objasnila je Aleksandra.

– A tvoja sestra, je l’ sve to gledala? Je l’ znala šta se dešava? – usledilo je naredno pitanje.

– Znala je, ali nije živela tu. Bila je uz nas, imala je svoj život, i imala je svoje probleme. Jednom, dva puta će neko da te sasluša, ali posle nekoliko puta, čovek se navikne. I ona je savetovala majku da ga prijavi zbog svega što je radio – rekla je Aleksandra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here