Vesti
Vladika Andrej u Uspenskom hramu

Pod pokroviteljstvom kantonalne organizacije Forum der Religionen, prošle nedelje bio je organizovan prijem u Uspenskom hramu u Cirihu.

Tema je bila Sveta tajna braka u Pravoslavnoj crkvi. U diskusiji je učestvovao i vladika Andrej, objavljeno je na sajtu episkopa austrijsko-švajcarskog.

Program je otvorila gospođa Mirjam Läubli i upoznala sve prisutne s aktivnostima ove večeri. Gospođa Aleksandra Pišteljić-Kević, predsednica Kola srpskih sestara je pozdravila
vladiku Andreja i sve prisutne i zahvalila se na časti da Srpska crkva bude domaćin ovog skupa. Referenti su bili protojerej Branimir Petković i protojerej stavrofor Miroslav Simijonović koji su u kratkim crtama objasnili smisao Svete tajne venčanja u predanju
Pravoslavne crkve. Između izlaganja je hor Uspenskog hrama Bogorodičin pevao odabrane crkvene pesme iz bogate muzičke baštine slovenskih naroda: “Svjati Bože” Čajkovskog, “Oče naš” Kedrova, “Dostojno jest” Dineva, “Aliluja” i “Tebje poem” Mokranjca.

Veliko interesovanje

Usledile su veoma zanimljive diskusije. Za ovu priliku su bili pozvani Švajcarkinja Adina i Srbin Đorđe Petrović koji su odlučili da se crkveno venčaju.

Nakon toga svi su bili pozvani na apero u crkvenoj sali, gde su imali priliku da nastave
s pričom uz pratnju lagane muzike na klaviru Sare Dimitrijević, učenice Muzičke gimnazije u Cirihu i članice podmlatka crkvenog hora Bogorodičin. Čitav program je ispraćen snimkom Schweizer Radio SRF.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here