Vesti

Vlada Srbije odlučila je danas da visina minimalne cene rada za period januar-decembar 2022. godine iznosi 201,22 dinara po radnom času (u neto iznosu), što je povećanje od 9,4 odsto u odnosu na minimalnu cenu radu u ovoj godini.

Utvrđivanje minimalne cene rada zasnovano je na poslednjim raspoloživim makroekonomskim podacima i projekcijama za naredni period, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Na sednici je doneta i odluka o obrazovanju Tela za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima sa ciljem praćenja, usmeravanja i koordiniranja aktivnosti vezanih za smanjenje broja saobraćajnih nezgoda i njihovih posledica i sprovođenja Nacionalne strategije bezbednosti saobraćaja na putevima.

Vlada Srbije dala je saglasnost da se na osnovu faktičkog reciprociteta prihvate potvrde o potpunoj vakcinaciji protiv bolesti Covid-19 koje izdaju nadležni organi ili ustanove Savezne Republike Nemačke, a kojom se, uz ovu potvrdu, omogućava ulazak u Srbiju bez negativnog PCR testa na prisustvo virusa ili antigen FIA RAPID testa.

Doneta je i odluka o zaključivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Savezne Republike Nemačke o Nemačkoj školi u Beogradu.

Škola će se sastojati od razreda opšteobrazovnog školskog sistema Savezne Republike Nemačke, kao i od vrtića sa predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem, a delatnost će se obavljati u skladu sa pravnim propisima koji važe za nemačke škole u inostranstvu.

Polaznici će imati mogućnost da steknu srednjoškolsko obrazovanje prvog stepena nakon završenih devet, a nemačku maturu nakon završenih 12 godina obrazovanja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here