Poverenje Đukanoviću u CG parlamentu

0

Da li će mu se izglasati nepoverenje: Milo Đukanović
 

Potpisnici, njih 29. traže od predsednika Skupštine da pitanje nepoverenja Vladi stavi na dnevni red prve naredne sednice parlamenta.

 

Grupa na vlasti, kako se ocenjuje, poseduje politički, finasijski i monopol sile, a država i njene institucije su privatizovane i zarobljene od strane vladajuće partije.

U, na 23 strane napisanoj inicijativi, navodi se da Vlada Crne Gore više ne uživa povjerenje građana, zbog čega se Skupštini predlaže da kabinetu premijera Mila Đukanovića izglasa nepoverenje.

Kao razloge za ostavku izvršne vlasti, u predlogu navode loše bezbednosno stanje u državi i neefikasnost državnih institucija u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Ocenjuje se da je Vlada odgovorna i za lošu ekonomsku situaciju u državi, pad životnog standarda, kao i za nedostatak sistemske ekonomske i socijalne politike za zaustavljanje ekonomske krize.

U dokumentu se navodi da je u Crnoj Gori prisutna duboka i snažna kriza političkog i ekonomskog sistema, a uzrokovana je zloupotrebom monopola vlasti, jer je već dve decenije vlast nepromijenjena.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here