Poverenje Kreculju, Plavšiću i dr Josipoviću

0

Poželeli sreću izabranima: Učesnici sastanka u Frankfurtu
 

Izabrani su Miodrag Kreculj (61) iz Minhena, pokrajina Bavarska, Đuro Plavšić (51) iz Berlina, pokrajina Berlin-Bramdenburg i dr Nenad Josipović (29) iz Frankfurta, pokrajina Hesen. To su tri izabrana delegata iz Nemačke, a četvrtog je ranije izabrala Srpska pravoslavna crkva i to je protojerej-stavrofor Milan Pejić iz Hanovera.
 

Osnivanjem Srpskog foruma Nemačke napravljena je baza za umrežavanje i kontakt naših klubova i organizacija, tako da je uz stalni kontakt sa Ministarstvom za dijasporu, organizovan legalan i transparentan rad i izbor delegata, rečeno je na ovom skupu. Nosioci tog projekta su Centralni saveti Srba iz Hesena i Severne Rajne Vestfalije u saradnji sa Srpskim forumom Nemačke koji je sve povezao, a koji vodi inž. Verislav Đukić iz Nirnberga.
 

Pohvala "Vestima"

Obraćajući se prisutnima, generalni konzul Aleksandra Đorđević podržala je novi način organizovanja naših klubova i udruženja i povezivanje Internetom. Tim povodom istakla je i veoma važnu ulogu koju ima list "Vesti" u informisanju o svim aktivnostima naših ljudi u rasejanju širom sveta. Na kraju, poželela je izabranim delegatima mnogo uspeha u radu i apelovala da svi zajedno uložimo trud da se neodložno i bez odlaganja osnuje srpski lobi, da bi se vratio ugled srpske nacije u svetu.

Izborna komisija u kojoj su bili Ljubiša Simić, Vida Vučković i Verislav Đukić, objavila je da je kandidat Miodrag Kreculj dobio pet glasova, Đuro Plavšić takođe pet glasova i dr Nenad Josipović četiri glasa i oni su, na veliko zadovoljstvo izborne komisije, već u prvom krugu glasanja izabrani za delegate Skupštinu dijaspore iz Nemačke. Četvrti na listi kandidata bio je Miloš Cvetanović koji je dobio dva glasa.
 

Ovom izbornom skupu prisustvovali su i generalni konzul Srbije u Frankfurtu Aleksandra Đorđević, ing. Pavle Konopek i Sava Pejović iz CŠ Severne Rajne Vestfalije i predsednik Srpsko-nemačkog lekarskog udruženja dr Ilija Cerovac. Svi su na kraju ovog skupa poželeli novoizabranim delegatima Skupštine dijaspore mnogo sreće i uspeha u radu na rešavanju suštinskim problemima rasejanja
 

– Da budemo ogledalo i primer dobrih odnosa – reče dr Cerovac .
 

Poželeli su im takođe da budu most između 3,5 miliona Srba u rasejanju i otadžbine i da se ove godine za Vidovdan formira i osnuje Skupština dijaspore.
Posle izbora promovisan je projekat Srpska fondacija, a o do sada urađenom poslu govorili su ing. Pavle Konopek i dipl. ekon. Dragan Jeftić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here