pixabay.com

Ubistvo Afroamerikanca Džordža Flojda podstaklo je hakersku grupu Anonimusi da se ponovo aktivira i obeća da će razotkriti brojne zločine policije Mineapolisa.

Grupa poznata po targetiranju i sajbernapadima poslednjih godina se primirila, međutim nakon najnovijih dešavanja u SAD i masovnih protesta rešila je da „izađe iz senke“, piše BBC.

U vezi sa protestima koji su odgovor na ubistvo Džordža Flojda, Anonimusi su izveli različite oblike sajbernapada, a jedan od njih je najverovatnije i napad na sajt policije Mineapolisa, koji je tokom vikenda bio oboren.

Grupa Anonimusi poznata je po tome što nemaju lidera i što im pripada veliki broj pojedinaca koji imaju različite prioritete, ali uopšteno njihova meta su oni za koje smatraju da zloupotrebljavaju vlast i koje napadaju tako što im obaraju sajtove ili im isključuju internet.

Nose karakteristične maske s likom Gaja Foksa, koje su postale poznate nakon romana Alana Mura „V za vendetu“, a u kojem revolucionar anarhista stavlja masku kako bi srušio korumpiranu vladu.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime