Foto: Tanjug/AP
NBA

U noći između utorka i srede počinje nova sezona NBA lige.

Na premijeri nas očekuju dva sjajna duela – Golden Stejt Voriorsi gostuju Bruklin Netsima (1h), dok Los Anđeles Lejkersi odbranu titule počinju protiv gradskog rivala Klipersa (4h).

Prvo veče nam donosi nastupe četvorice bivših prvih pikova sa NBA drafta: Lebrona Džejmsa (2003), Kajrija Irvinga (2011), Entonija Dejvisa (2012) i Endrua Viginsa (2014).

Sreda:
1.00 Nets – Voriors
4.00 Lejkers – Klipers

U sredu će nastupiti i jedan srpski košarkaš, krilo Voriorsa Alen Smailagić.

Dejvis i Irving su poslednja dvojica igrača koja su postigla 50 poena u prvom meču sezone – Dejvis 2016. kao igrač Nju Orleans Pelikansa, a Irving na debiju sa Netse prošle godine.

Krilo Bruklin Netsa Kevin Durent nastupiće prvi put još od finalne serije 2018/2019, odnosno posle tačno 560 dana.

Najbolji šesti igrač prošle sezone Montrezl Herel debitovaće za svoj novi tim Lejkerse upravo protiv dosadašnjeg – Klipersa, za koje je igrao prethodne tri sezone.

Pet puta najbolji asistent NBA lige i član Kuće slavnih Stiv Neš debitovaće kao trener Netsa protiv Voriorsa.

Kliperse ove sezone sa klupe predvodi Tajron Lu, koji je 2016. debitovao u NBA kao trener Klivlend Kavalirsa koje je te sezone sadašnji lider Lejkersa Lebron Džejms predvodio do istorijske titule.

Bek Voriorsa Stefena Kari je do sada u NBA karijere postigao 2.495 trojki. Potrebno mu je još pet da postane tek treći igrač u istoriji sa najmanje 2.500.

NBA maraton očuje nas u noći između srede i četvrtka kada će nastupiti i preostala petorica srpskih NBA zvezda – Bogdan Bogdanović (Hoks), Aleksej Pokuševski (Tander), Nikola Jokić (Nagets), Nemanja Bjelica (Kings), Boban Marjanović (Meveriks), kao i Izraelac našeg porekla Deni Avdija (Vizards).

Za Finiks Sanse će da debituje veteran Kris Pol, sedmi najbolji asistent i kradljivac lopti u istoriji NBA lige. Sansi su oduševili u “mehuru” gde su bili jedini “neporaženi” tim od 22 ekipe u osam mečeva u borbi za plej-of, koji im je izmakao.

U narednoj sezoni se očekuje da se u borbu za MVP titulu potpuno uključi mladi Luka Dončić, koji je prošle sezone predvodio ligu sa 17 tripl-dabl nastupa.

Ipak, glavno pitanje je opet može li Janis Adetokumbo da dovede MIlvoki Bakse do titule nakon dva uzastopna MVP priznanja. Grk je jedini igrač uz Lebrona Džejmsa i Karima Abdul-Džabara koji je bio višestruki MVP pre 25. godine.

Četvrtak
1.00 Kavalirs – Hornets
1.00 Pejsers – Niks
1.00 Medžik – Hit
1.00 Siksers – Vizards
1.30 Seltiks – Baks
1.30 Reptors – Pelikans
2.00 Buls – Hoks
2.00 Rokits – Tander
2.00 Grizlis – Spars
2.00 Timbervulvs – Pistons
3.00 Nagets – Kings
4.00 Trejlblejzers – Džez
4.30 Sans – Meveriks

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here