Vesti
Prvog dana nove školske godine obeležena slava Koledža

U prošli ponedeljak, 30. januara, oglasilo se prvo školsko zvono u 2023. godini.

Brojniji za nove prvake, đaci Koledža “Sveti Sava“ u sidnejskom Varovilu vratili su se u školske klupe i nastavili da stiču znanja u prvoj zvaničnoj obrazovnoj ustanovi srpskog naroda na tlu Australije.

Prvog dana bilo je naročito svečano, pošto je pre početka nastave obeležena školska slava Savindan.

Molitvu je održao i slavska znamenja osveštao prota Miodrag Perić, starešina sidnejskog hrama Svetog kneza Lazara.

Otac Miodrag i direktorka škole Ana Nikolau presekli su slavski kolač i poželeli dobrodošlicu učenicima i njihovim roditeljima, koji su se u velikom broju okupili u školskoj kapeli.

Početak nove školske godine biće u predstojeću nedelju obeležen i manifestacijom koja treba da postane tradicionalna na Koledžu.

Naime, 5. februara se na školskom imanju održava prvi Letnji vašar, koji će biti otvoren za sve koji žele da provedu dan u druženju, uz muziku, hranu, zabavu i prigodan program koji pripremaju učenici prve srpske škole.

Za sve mališane biće postavljen zabavni park sa raznim aktivnostima, uključujući i mini zoološki vrt. Na vašaru će biti i veliki broj štandova, na kojima će se prodavati hrana, piće i razni suveniri, a biće upriličena i lutrija sa zanimljivim i vrednim nagradama.

Iz uprave Koledža poručuju da se dnevne karte za vožnje i druge atrakcije, kao i rezervacija stola, mogu kupiti putem zvaničnog sajta, na adresi www.stsavacollege.net/fair.

Nedeljna manifestacija počinje u 10.00 sati ujutro i trajaće sve do 16.00 časova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here