Printscreen

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar obišao je povređene državljane Srbije u nesreći u Bugarskoj. Kako je naveo, jedno dete je operisano, kao i jedna odrasla osoba kojoj je urađena amputacija noge.

Demantovao je prve informacije koje su se pojavile da je vozaču autobusa amputirana noga i pojasnio da je reč o jednom roditelju.

– Jedno dete ima povrede glave i biće prebačeno u Sofiju na dalje praćenje, a verovatno će i operisano dete biti prebačeno u Sofiju na dalje lečenje – kazao je ministar zdravlja Srbije.

Lončar je najavio da će biti organizovan prevoz za decu koja su dobro, kako rodbina ne bi kretala po njih. Naveo je i da će obići i decu koja su u hotelu i zahvalio je svima koji su se angažovali u Bugarskoj kako bi deca i odrasli iz Srbije bili adekvatno zbrinuti posle nesreće.

Podsetimo, osmoro dece i četvoro odraslih je povređeno kada je srpski autobus upao u jarak i prevrnuo se na auto-putu za Sofiju u Bugarskoj. Među povređenima je najviše dece, koja su većinom članovi folklornog ansambla JU-LIRA iz Batajnice. Deca su se vraćala sa festivala u Nesebaru i sa njima su bili njihovi roditelji.

Uzrok nesreće još nije utvrđen, ali prema svedočenju jedne putnice, autobus je sleteo s puta u trenutku kada se vozač nagnuo da spusti sedište suvozača, kako bi na njega seo roditelj sa detetom kome je pozlilo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here