pixabay.com
Foto: Ilustracija

Veliki požar oko 11.45 časova izbio je u kući u banjalučkom naselju Lazarevo, u kojoj se nalazi firma za preradu sunđera „Schwam”.

Spekuliše se da je jedna žena ostala u unutra i da je izgorela. Njena porodica je trenutno na licu mesta, čuje se njihov plač i urlici…

– Za 10 minuta sve se pretvorilo u buktinju i plamen se izdizao i preko 10 metara u vazduh. Neki radnici su ostali zarobljeni u kancelarijama pa su iskakali kroz prozor na spratu. Prišao im je i jedan kombi kako bi se spustili na njegov krov – pričaju očevici.

Prema nezvaničnim informacijama planulo je skladište iza kuće u kome se nalaze proizvodi od sunđera i onda se proširilo na kancelarije i prodajni objekat.

– Vatrogasna brigada je zaprimila dojavu o požaru u Ulici Brnaka Popovića 22 u 11.55 časova. Imali smo probleme s telefonima, ali to nije uticalo na naše reagovanje, jer je jedinica iz Lazareva krenula već u 11.54, pošto su videli dim s obzirom da je to blizu. Trenutno ovde imamo 12 vozila i 20 ljudi. Požar je pod kontorlom. Smatramo da je jedno lice smrtno stradalo, ali detalje ćemo naknadno da saopštimo. Nju smo jedva primetili jer je bila prekrivena materijalom koji je pao s krova i plafona – rekao je Miroslav Malinić, komandanat vatrogasne čete.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here