PKS
“Dubai Ekspo 2020”

Privredna komora Srbije (PKS) poziva privrednike da se prijave za učešće na trećoj tematskoj nedelji Svetske izložbe ”Dubai Ekspo 2020” – „Urbani i ruralni razvoj“ koja će se održati od 1. do 5. novembra 2021. godine u Dubaiju.

Krajnji rok za dostavljanje prijava za učestvovanje na trećoj tematskoj sedmici je 20. septembar. Zainteresovane kompanije treba da popune upitnike na engleskom jeziku i dostave PKS na mejl: gradjevinarstvo@pks.rs, a sve informacije i neophodna dokumenta nalaze se na https://pks.rs/dubai-expo-2020.

„Poziv je namenjen svim privrednim subjektima iz Srbije koji se bave građevinarstvom, investitorima, izvođačima i projektantima građevinskih objekata, kao i svim pratećim industrijama. Takođe, ova tematska nedelja namenjena je i kompanijama koje se bave pružanjem komunalnih usluga: voda, električna energija, upravljanje otpadom, inkluzivna i održiva infrastruktura…“, kaže Ivana Vuletić, sekretar Udruženja za građevinsku industriju PKS.

Posebna pažnja tokom ove tematske sedmice, ukazuje Vuletić, biće posvećena razvoju pametnih gradova i njihovoj održivosti.

Vlada Srbije obezbedila je povlastice za sve privrednike koji žele da učestvuju na Svetskoj izložbi, besplatne avio karte (čarter let: Beograd-Dubai-Beograd), besplatne lokalne transfere (hotel-ekspo-prostor PKS), smeštaj po povlašćenim cenama u odabranim hotelima, besplatno korišćenje PKS prostora u slobodnoj zoni Dubai South…

Centralni događaji koji se odnose na predstavljanje naše zemlje biće organizovani u nacionalnom paviljonu Srbije, površine 2.000 kvadratnih metara, koji će se nalaziti u tematskoj celini „mobilnost“ (Mobility). Tema nastupa Srbije na Svetskoj izložbi je “Srbija stvara ideje – Inspirisani prošlošću, kreiramo budućnost”.

Tokom trajanja „Dubai Ekspo 2020“, biće održano 9 tematskih nedelja. U toku je prethodni poziv privrednicima za drugu tematsku nedelju “Svemir“, od 15. do 22. oktobra 2021. godine. Predstavnici kompanija zainteresovani za učešće u ovoj tematskoj sedmici mogu da se prijava do 3. septembra na mejl Udruženja za metalsku i elektro industriju PKS: metalska@pks.rs

Svetska izložba Dubai Ekspo 2020, održava se od 1. oktobra 2021. do 31. marta 2022. godine pod sloganom „Povezivanje umova, stvaranje budućnosti“.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here