PKS

Privredna komora Srbije, kao članica Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana, pozivala je kompanije da se do 15. septembra prijave za besplatno učešće na Digitalnom samitu Zapadnog Balkana koji se, u okviru programa regionalne saradnje, održava u Podgorici od 11. do 13. oktobra 2021.

Uz podršku Evropske Unije, 30 odabranih startapa, mikro i malih kompanija sa Zapadnog Balkana, od kojih pet iz Srbije, imaju priliku da učestvuju u posebno kreiranom programu tokom trajanja četvrtog po redu Digitalnog samita Zapadnog Balkana. Rok za podnošenje prijava i prateće dokumentacije je 15. septembar, a spisak odabranih kompanija biće dostupan do 20. septembra 2021. Radni jezik događaja je engleski. Prijava je preko linka

Aktivnosti obuhvataju praktičnu obuku o važnim temama kao što su organizacija u kompaniji, pristup finansijama, način promocije usluge ili proizvoda i druga pitanja ključna  za poslovanje. Predstavnici kompanija biće u prilici da prisustvuju panel diskusijama u okviru Digitalnog samita, a biće organizovana i zajednička radionica sa ciljem da pomogne startapovima, mikro i malim kompanija da prevaziđu izazove i najčešće početničke greške.

U okviru priprema za učešće na samitu biće pripremljena zajednička prezentacija svih kompanija koja će promovisati njihova IT rešenja. Izabrani startapi dobiće mogućnost da se bez naknade predstave na virtualnom sajmu u sklopu onlajn platforme samita. Virtuelni štandovi dostupni široj javnosti biće odlična prilika za onlajn prezentacije kompanija, njihovih proizvoda i usluga, a predviđeni su i B2B sastanci putem iste platforme.

Uslovi za besplatno učešće jesu da kompanija ima sedište u jednoj od ekonomija Zapadnog Balkana, da je registrovana kao mikro ili mala kompanija, ima godišnji promet do jedan milion evra, posluje manje od pet godina i da je razvila IT rešenje.

Prioritet su rešenja koja imaju direktnu primenu u automobilskoj, prehrambenoj, industriji gume i plastike, poljoprivredi i cirkularnoj ekonomiji.

Digitalni samit u Podgorici okupiće predstavnike vlada, kompanija, regionalnih organizacija, organizacija civilnog društva, akademske zajednice i mladih sa ciljem uspostavljanja digitalne platforme za razmenu ideja i predloga.

Više informacija o samitu i raspisanom pozivu na linku, dok je za sva dodatna pitanja kontakt Tijana Raulović tijana.radulovic@pks.rs

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here